Grote brand bij Groenland Kip in Bodegraven

Publicatiedatum: 
11 jul 2021

Kijk voor meer informatie over de brand op https://hollandsmiddenveilig.nl/zeer-grote-brand-vleesverwerker-bodegraven

21:15 uur De brand die vandaag heeft gewoed bij het bedrijf Groenland Kip in Bodegraven is aflopend. Er is geen acuut gevaar meer. Mocht u nog vragen hebben voor de gemeente naar aanleiding van de brand, dan kunt u vanaf maandag telefonisch contact opnemen via telefoonnummer 0172-522522.


18:25 uur Helaas is bij het slopen en nablussen in Bodegraven een nieuwe brandhaard gevonden die hoog oplaait en rook veroorzaakt die over de polder wegtrekt. We zijn er dus nog niet vanaf: nogmaals het advies ramen en deuren gesloten te houden als je last hebt van de rook. 


Bodegraven - Beneluxweg: Sinds zondagochtend woedt een grote brand met behoorlijke vlammen en veel rook bij Groenland Kip in Bodegraven. Rook is altijd ongezond - blijf uit de rook, sluit ramen en deuren, zet ventilatie uit als je rook ruikt. Meetploegen houden de richting van de rookkolom in de gaten, en monitoren consequenties. De hulpdiensten zijn nog druk bezig met de brandbestrijding. Bijna alle wegen binnen het industrieterrein zijn in gebruik hiervoor. Blijf weg en geef hulpdiensten de ruimte.

Het Bodegraafse pand is groot. Om voldoende water te hebben, leggen wij slangen over de weg naar open water: dat betekent verkeershinder in de buurt van Broekvelden.