Groot onderhoud aan de Goudseweg

Publicatiedatum: 
6 okt 2020
Er wordt de komende weken gewerkt aan en rondom de Goudseweg in Bodegraven. De oversteek van Vrije Nesse naar Cortenhoeve en andersom is voor automobilisten al afgesloten. Fietsers, voetgangers en lijnbussen kunnen de Goudseweg nu nog steeds oversteken.

Op de kruising van de Vrije Nesse en de Cortenhoeve met de Goudseweg worden de stoplichten vervangen. De nieuwe stoplichten reageren beter op het aanbod van auto’s en fietsers. Daarnaast wordt de fietsoversteek op de Vrije Nesse verbreed. Ook op de kruising van de Goudseweg met de Broekveldselaan wordt gewerkt aan nieuwe stoplichten. Daar kan al het verkeer ondertussen wel passeren. Op beide plekken komt er eerst een tijdelijke verkeersregelinstallatie. Om veilig te kunnen werken zijn de bermen afgezet.

19-26 oktober: Goudseweg dicht

Aansluitend wordt de Goudseweg zelf aangepakt. Er komt stiller asfalt. Om het onderhoud zo snel mogelijk en veilig uit te kunnen voeren, is de weg in de herfstvakantie, van maandag 19 oktober tot en met maandag 26 oktober, voor al het autoverkeer dicht van de spoorwegovergang tot de rotonde bij de N11. U kunt Bodegraven deze week bereiken via de N11 of via de Europaweg.

Doorgaand fietsverkeer langs de Goudseweg blijft gewoon mogelijk. Over de parallelweg, het fietspad en de Emmakade kunnen fietsers het dorp in en uit. Het oversteken van de Goudseweg kan echter alleen bij het spoor en bij de Europaweg. De kruisingen bij de Vrije Nesse en bij de Broekveldselaan zijn nu nog open voor fietsers en voetgangers, maar tussen 19 en 26 oktober zijn die ook voor hen compleet afgesloten.

Bereikbaarheid

Tijdens het werk aan de stoplichten bij de Vrije Nesse en Cortenhoeve kunnen fietsers en voetgangers de Goudseweg nog met hulp van verkeersbegeleiders oversteken. Het autoverkeer wordt vanuit de Dronenwijk via de Spoorlaan en vanuit Broekvelden via de Broekveldselaan omgeleid.

Van 19 tot en met 26 oktober, tijdens de afsluiting van de Goudseweg, wordt het autoverkeer omgeleid via de N11 en de Europaweg. Vanuit Reeuwijk, de A12 en de N11 is Bodegraven het best te bereiken via de volgende afslag van de N11. De bedrijventerreinen Broekvelden en Groote Wetering zijn, net als de sportverenigingen aan de Broekveldselaan, bereikbaar via de Europaweg. VV Bodegraven, AKV Vriendenschaar en jeu de boules-vereniging OSB zijn te bereiken via de N11 en door de woonwijk. Binnen het dorp wordt het autoverkeer over de Burgemeester Kremerweg geleid. Bij de Goudseweg zijn er verkeersregelaars om bewoners en bezoekers te informeren, te begeleiden en te adviseren.

Bekijk de omleidingsroutes.