Groot onderhoud aan de Goudseweg

Van maandag 19 tot en met maandag 26 oktober, in de herfstvakantie voor de scholieren, is de Goudseweg in Bodegraven afgesloten. Er komt stiller asfalt en nieuwe stoplichten die beter reageren op het aanbod van auto’s en fietsers. Om het onderhoud zo snel mogelijk en veilig uit te kunnen voeren, is de weg dicht van de spoorwegovergang tot de rotonde bij de N11. U kunt Bodegraven deze week bereiken via de N11 of via de Europaweg.

Fietsverkeer

Doorgaand fietsverkeer blijft gewoon mogelijk, over de parallelweg, het fietspad en de Emmakade. Het oversteken van de Goudseweg kan echter alleen bij het spoor en bij de Europaweg. De kruisingen bij de Vrije Nesse en bij de Broekveldselaan zijn dicht, ook voor fietsers.

Bereikbaarheid

Het verkeer wordt omgeleid via de N11 en de Europaweg. Vanuit Reeuwijk, de A12 en de N11 is Bodegraven het best te bereiken via de volgende afslag van de N11. De bedrijventerreinen Broekvelden en Groote Wetering zijn, net als de sportverenigingen aan de Broekveldselaan, bereikbaar via de Europaweg. VV Bodegraven, AKV Vriendenschaar en de jeu de boules-vereniging OSB zijn te bereiken via de N11 en door de woonwijk. Binnen het dorp wordt het autoverkeer over de Burgemeester Kremerweg geleid. Bij de Goudseweg zijn er verkeersregelaars om bewoners en bezoekers te informeren, te begeleiden en te adviseren.

pdf Bewonersbrief Goudseweg (PDF, 93.17 KB)

Verkeersplan en omleidingsroutes

pdf Verkeersplan Goudseweg (PDF, 1.88 MB) pdf Fietsomleiding Goudseweg (PDF, 878.5 KB) pdf Verkeersomleiding Goudseweg (PDF, 953.9 KB)

Extra hinder op de N11

Van vrijdagavond 23 oktober 20:00 uur tot zaterdagmiddag 24 oktober 14:00 uur sluit Rijkswaterstaat de N11 in beide richtingen af, tussen Alphen aan den Rijn en de aansluiting op de A12. Verkeer vanuit Reeuwijk of A12, rijdt u Bodegraven in vanaf de afslag Reeuwijk via de Europaweg en de Broekveldselaan. Tussen Bodegraven naar Alphen aan den Rijn rijdt u over de Dammekant en de Steekterweg. Vanuit Reeuwijk naar Alphen aan den Rijn en terug is de route over de A12 en de N207, langs de Gouwe.

pdf omleidingsroute bij afsluiting N11 23 en 24 oktober (PDF, 1.3 MB)

Meer informatie

Heeft u specifieke vragen over de uitvoering van de werkzaamheden, neemt u dan contact op met Gertjan van Voskuilen van Aannemingsbedrijf D. Van de Steen B.V. uit Utrecht  via de mail gertjan@dvandersteenbv.nl. Hij neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Voor  informatie over het project kunt u contact opnemen met P. Andersen, projectleider gemeente Bodegraven-Reeuwijk bereikbaar  via telefoonnummer (0172) 522 522 of via e-mailadres info@bodegraven-reeuwijk.nl.