Gratis compost afhalen

Publicatiedatum: 
10 mrt 2020
.

17 maart 2020 DE COMPOSTACTIE GAAT NIET DOOR VANWEGE DE MAATREGELEN RONDOM HET CORONAVIRUS.

Gratis uitdeelactie 

Op zaterdag 28 maart kunt u tussen 9.00 en 12.30 uur als inwoner van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk gratis compost ophalen op drie punten: losse compost op het evenemententerrein aan de Burg. Kremerweg, drie zakken compost bij loon- en aannemersbedrijf Van Vliet aan de Groendijck 55 in Waarder of op de vrachtwagenparkeerplaats aan de Pasteurstraat 11 in Reeuwijk-Brug.

Op is op

Als u meer dan drie zakken wilt hebben dan betaalt u voor elke zak extra € 0,50 met een maximum van tien zakken. Eén zak bevat 25 liter compost en weegt ongeveer 15 kilo. Voor alle locaties geldt: zolang de voorraad strekt.

Legitimatie

Omdat deze actie alleen bedoeld is voor inwoners van de gemeente, moet u een geldig legitimatiebewijs meenemen waaruit blijkt dat u inwoner bent van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Wat is compost

Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar, gemaakt van het door u ingeleverde GFT-afval. Compost kunt u gebruiken voor groenten, fruit, struiken, gazon, kruiden, vaste planten en eenjarige bloemen. U kunt het ook gebruiken in plantgaten voor bomen en struiken, als bijmenging in zaak- of potgrond of bij de aanleg van een gazon. Compost maakt kleibodems lichter en brengt de zuurgraafd van de bodem tot optimale waarde. Daarnaast beschermt compost de planten tegen parasieten en ziekten en verbetert het de smaak van de gekweekte groenten.