Gladheidsbestrijding

Publicatiedatum: 
24 jan 2019
Bij gladheid en dreigende gladheid worden de wegen binnen de gemeentegrenzen gestrooid. De gemeente laat dit uitvoeren door Bunnik BV.

Houd samen uw straat schoon

Zelf kunt u ook helpen om gladheid tegen te gaan. Als elke inwoner de stoep voor de eigen woning sneeuw- en ijsvrij houdt, blijft deze voor alle voetgangers begaanbaar.

Zout ophalen

Als inwoner van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk kunt u tijdens de openingstijden een zak strooizout per huishouden ophalen bij het afvalbrengstation op de Portugalweg 6 in Bodegraven.

Zoutkisten

Op verschillende strategische plekken binnen de gemeente staan kisten met strooimiddel, zoals bij bruggen en verzorgingstehuizen. U kunt hiervan gebruik maken om extra te strooien in de omgeving.

Preventief

Om goed voorbereid te zijn op gladheid wordt er preventief gestrooid. Dit doen wij nadat er meldingen ontvangen zijn van de Meteodienst en de politie bij dreigende gladheid. De lokale coördinator van de gemeente controleert dan de situatie tijdens de wachtdienst. Ook worden meldingen van de gemeente en inwoners hierbij betrokken. Hierna kunnen de strooiploegen direct worden ingezet.

In principe worden alleen de geplande routes gestrooid. Bij extreme weersomstandigheden wordt er, nadat de strooiroutes zijn geruimd, zoveel mogelijk straten sneeuwvrij gemaakt.

Tip

Tot slot een tip voor de fietsers: hard opgepompte fietsbanden geven bij gladheid minder grip. Door wat lucht uit je fietsband te laten lopen wordt het bandoppervlak op de weg groter en dat zorgt voor meer grip.

Strooiroutes

Om alle inwoners van de gemeente zo goed mogelijk te kunnen bedienen hebben we 10 strooiroutes gemaakt. Bekijk deze strooiroutes en ons gladheidbestrijdingsplan.