Gladheid: Wij zijn er klaar voor, u ook?

Publicatiedatum: 
10 dec 2020
Bij (dreigende) gladheid worden de wegen binnen onze grenzen gestrooid. De gemeente laat dit uitvoeren door Bunnik BV.

Houd samen uw straat schoon

Om alle inwoners van de gemeente zo goed mogelijk te kunnen bedienen zijn er 10 strooiroutes gemaakt. Deze strooiroutes en het Gladheidbestrijdingplan vindt u op de website van de gemeente.

Zelf kunt u ook helpen om gladheid tegen te gaan. Als elke inwoner de stoep voor de eigen woning sneeuw- en ijsvrij houdt, blijft deze voor alle voetgangers begaanbaar.

Zout ophalen

Als inwoner van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk kunt u tijdens de openingstijden een zak strooizout per huishouden ophalen bij het afvalbrengstation op de Portugalweg 6 in Bodegraven.

Zoutkisten

Op verschillende strategische plekken binnen de gemeente staan kisten met strooimiddel, zoals bij bruggen en verzorgingstehuizen. U kunt hiervan gebruik maken om extra te strooien in de omgeving.

Preventief

Om goed voorbereid te zijn op gladheid wordt er preventief gestrooid. Dit doen wij nadat er meldingen ontvangen zijn van de Meteodienst en de politie bij dreigende gladheid. De lokale coördinator van de gemeente controleert dan de situatie tijdens de wachtdienst. Ook worden meldingen van de gemeente en inwoners hierbij betrokken. Hierna kunnen de strooiploegen direct worden ingezet.

In principe worden alleen de geplande routes gestrooid. Bij extreme weersomstandigheden worden er, nadat de strooiroutes zijn geruimd, zoveel mogelijk straten sneeuwvrij gemaakt.