GGD-prikbus op woensdag in Reeuwijk en vrijdag in Bodegraven

23 aug 2021
Haal zonder afspraak uw coronavaccinatie in de GGD-prikbus in Bodegraven of Reeuwijk. De prikbus staat de komende weken elke woensdag en vrijdag in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

In de GGD-prikbus is iedereen die 12 jaar of ouder is, welkom voor de 1e prik. Er wordt geprikt met het Pfizer-vaccin. Vervolgens wordt meteen een afspraak gemaakt voor de 2e prik. Die is dan na minimaal drie weken. Heeft u de 1e prik ergens anders gehad? Dan kunt u helaas niet de 2e prik in de bus krijgen. Vergeet niet uw mondkapje en identiteitsbewijs mee te nemen! Er is altijd een corona-arts aanwezig die graag informatie geeft en alle vragen beantwoordt.

Prikbus elke vrijdag in Bodegraven
Vanaf vrijdag 27 augustus is het iedere vrijdag mogelijk om een vaccinatie te halen in de prikbus van de GGD Hollands Midden in Bodegraven. Dat kan tussen 11:00 en 17:00 uur. De prikbus staat op het Raadhuisplein in Bodegraven.

Prikbus elke woensdag in Reeuwijk
Vanaf woensdag 8 september is het iedere woensdag mogelijk om een vaccinatie te halen in de prikbus van de GGD Hollands Midden in Reeuwijk. Dat kan tussen 14:00 en 17:00 uur. De prikbus staat aan de Dunantlaan 1, naast het zalencentrum De Brug in Reeuwijk.

Uit de onlangs gepubliceerde cijfers van het RIVM blijkt dat in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk 80% van de volwassenen is gevaccineerd. Landelijk is zo’n 77 procent van de volwassenen volledig gevaccineerd. In vergelijking met andere gemeenten is dat een goed resultaat, maar blijkt ook het vaccinatieprogramma nog niet afgerond is in onze gemeente.

Burgemeester Van Heijningen: “Goed om te zien dat al zoveel inwoners dankzij de inzet van velen gevaccineerd zijn. Met de komst van de prikbus op twee locaties in onze gemeente hoop ik dat het aantal gevaccineerden blijft groeien.”

De prikbus is een samenwerking tussen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en de GGD Hollands Midden. Zij willen op deze manier het vaccineren makkelijker en laagdrempeliger maken. In de komende periode hoopt de GGD vaker prikbussen in te zetten. De bedoeling is om op 30 plekken in de regio prikbussen te plaatsen, zodat meer mensen zich laten vaccineren.