Geslaagde Dag van de Duurzaamheid in gemeente Bodegraven-Reeuwijk

10 okt 2019
Donderdag 10 oktober stond op veel plaatsen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk in het teken van de Dag van de Duurzaamheid. Naast activiteiten ging een aantal leden van het college op bezoek bij verschillende basisscholen om voor te lezen tijdens de Voorleesactie en werd de Duurzaamheidspluim uitgereikt!

De dag begon op de Raadhuisweg/Zoutmansweg met applaus. Iedereen die met de fiets over deze weg reed werd met applaus ontvangen door de stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk. Daarnaast bezocht de stichting een aantal bedrijven die de afgelopen tijd goede stappen hebben gezet op het gebied van duurzaamheid.

Voorleesactie

Het college startte de dag met het voorlezen van de kinderen op verschillende basisscholen en gingen aansluitend in gesprek met de leerlingen. Zo bezocht wethouder duurzaamheid Robèrt Smits de nieuwe Verhoeff-Rollmanschool en ging daar langs bij groep 2 en groep 7/8. Wethouder Smits: “Ik heb erg leuke gesprekken gevoerd met groep 2 en 7/8 van de Verhoeff-Rollmanschool. Het viel me op dat kinderen al zó veel weten over verduurzamen. Bij de kinderen in groep 7 heeft al 3/4 zonnepanelen op hun huis en weten ze precies wat die panelen doen”.

Lunchbijeenkomst

Ook in het gemeentehuis werd stilgestaan bij het thema duurzaamheid. Tijdens de lunchpauze gingen ambtenaren met elkaar in gesprek over hoe je duurzaamheid meeneemt in je dagelijkse werk, tegen welke zaken je dan aanloopt en waar je elkaar in kunt versterken.

Uitreiking duurzaamheidspluim

In de middag werd door wethouder Smits de Duurzaamheidspluim uitgereikt aan Arie Groenveld. Dit vanwege zijn actieve bijdrage in verschillende duurzame initiatieven. Hierdoor is hij een spil in het web in duurzaam Bodegraven-Reeuwijk. Zo is hij:

• Lid van de MilieuRaad
  • Lid van coöperatie de Windvogel
  • Secretaris/penningmeester van het wijkteam
  • Trouw deelnemer aan de landelijke en lokale duurzame huizenroute
  • Lange tijd eindredacteur van het kwartaalblad van de Windvogel ‘De Windvaan’
  • Heeft zelf ook een heel duurzaam huis en promoot dat ook
  • Hij is actief op de blog OliNo
  • Hij help te de gemeente op alle fronten.
  • Hij zit ook bij het ondersteuningsteam dat de luchtmeters uitzet in de hele gemeente
  • Hij ondersteunt ons met warmtecamera’s en heeft hiervoor 80 huisbezoeken gedaan afgelopen winter.

Avondbijeenkomst

Vanaf 17.30 uur is er in de trouwzaal van het gemeentehuis een bijeenkomst voor iedereen die betrokken is (of wordt) bij verschillende duurzaamheidsprojecten. De avond is bedoeld ter kennismaking, inspiratie en elkaar te helpen om verder te komen in de projecten. Tijdens de avond staat één vraag centraal: Hoe versterken wij de samenwerking en creëren we synergie binnen de duurzaamheidsprojecten in onze gemeenschap?