Gemeentebestuur maakt studiereis naar Engeland

Publicatiedatum: 
23 aug 2019
De gemeenteraad en het college van B en W van Bodegraven-Reeuwijk maken van 5 tot en met 8 september 2019 een studiereis naar Waltham Abbey in Engeland. Doel van deze reis is onder meer het verbreden van kennis over arbeidsmigranten en ruimtelijke gebiedsontwikkeling.

Andere dynamiek

Er is bewust gekozen voor een internationale omgeving om een andere dynamiek te ervaren in de aanpak van bestuurlijke onderwerpen dan in Nederland. Dit bezoek zien beide gemeenten dan ook als een unieke kans om kennis met elkaar te delen en van elkaar te leren. Ook enkele ambtenaren sluiten aan bij het bezoek.

Programma

De reis staat onder meer in het teken van arbeidsmigranten en ruimtelijke gebiedsontwikkeling. Daarnaast komen onderwerpen als duurzaamheid en het sociaal domein aan bod. Onderdeel van het programma is een bezoek aan het Britse parlement.

Ontwikkeling

De raad en het college vinden het belangrijk om zich te blijven ontwikkelen als bestuur. De studiereis is onderdeel van deze doorontwikkeling en wordt bekostigd vanuit het studiebudget van de eigen fracties. Burgemeester Christiaan van der Kamp, voorzitter van de gemeenteraad: “Deze studiereis geeft de gemeenteraad, het college en de ambtenaren de kans om verder te groeien in hun rol. De reis biedt alle ruimte om kennis op te doen en te delen en om van elkaar te leren.”