Gemeente plaatst bladkorven vanaf week 42

9 okt 2019
De gemeente plaatst dit najaar weer bladkorven. U kunt het gevallen blad uit de tuin hier in doen als de container vol is. Onze buitendienstmedewerkers zetten de bladkorven op verschillende locaties in de dorpen, zodat iedereen er gebruik van kan maken.

Dertien korven

Verdeeld over de dorpen plaatsen wij in totaal dertien bladkorven. We kunnen helaas niet ingaan op verzoeken om een extra bladkorf in een straat te plaatsen.

Locaties bladkorven

Bodegraven

• Burg. Van Dobben de Bruijnstraat / Vijverlaan
  • Johan de Wittstraat
  • Cortenhoeve / Hollandshof
  • Beatrixstraat/ Spoorlaan
  • Ekster/ Koolmees
  • Dronensingel tussen Rijngaarde en Bethelkerk

Reeuwijk-Brug

• Kennedysingel / Groen v Prinstererstraat
  • Kennedysingel / Albert Schweitzerstraat
  • Dunantlaan / Treebord

Reeuwijk-Dorp

• Kerkweg (terrein hervormde kerk)

Nieuwerbrug

• Hoge Rijndijk (ter hoogte van elektriciteitshuisje )

Waarder

• Molendijk/ Kosterdijk

Driebruggen

• Kastanjelaan ( naast speeltuin)

Alleen voor blad

Wanneer de korf vol is, wordt deze door een kraanauto leeggemaakt. Het is echter wel de bedoeling dat de korf alleen gebruikt wordt voor blad. De machine die het blad uit de korf zuigt, loopt namelijk vast als er takken in komen. Mochten wij constateren dat de korf wordt gebruikt voor ander afval dan moeten wij helaas de betreffende korven verwijderen.

Door de hele gemeente wordt vanaf half oktober tot half december door het ‘Team Schoontaken’ met twee veegmachines het blad in de openbare ruimte verwijderd.