Gemeente ontvangt bezoekers tijdens Kom Binnen Bij Bedrijven

18 mrt 2019
Diverse bedrijven en organisaties stelden tussen 11 en 16 maart hun deuren open voor bezoekers tijdens de actie ‘Kom binnen bij bedrijven’. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk gaf zelf ook een inkijkje in haar organisatie. Op donderdagmiddag 14 maart waren zo’n 30 bezoekers te gast in het gemeentehuis.

Ieder talent benutten

Wethouder Inge Nieuwenhuizen heette de bezoekers van harte welkom. “Het is mooi dat mensen interesse tonen in het werken bij een gemeentelijke organisatie, omdat het continu over mensen gaat en je veel in de samenleving moet bewegen om te zien wat er gebeurt. De gemeente is er voor inwoners en ondernemers, en niet andersom. Deze gemeente probeert het talent van iedere medewerker te benutten om goede dienstverlening te kunnen geven”, aldus de wethouder.

Speeddates

De bezoekers kregen uitleg van enkele medewerkers over de manier van werken binnen de organisatie. Zo werkt de gemeente Bodegraven-Reeuwijk zonder afdelingen en leidinggevenden en wordt er vooral gewerkt op basis van zelfsturing. Na een korte rondleiding door het gemeentehuis volgden enkele ‘speeddate’ rondes met medewerkers om nader kennis te maken.

Oriëntatie arbeidsmarkt

De gemeente kijkt terug op een goede netwerkbijeenkomst. Door haar deelname aan Kom Binnen Bij Bedrijven hoopt zij een duwtje in de rug te hebben kunnen geven aan de oriëntatie van de bezoekers op de arbeidsmarkt. De gemeente hoopt dat ontmoetingen tussen werkgevers en werkzoekenden die afgelopen week binnen bedrijven hebben plaatsgevonden een succesvol vervolg zullen krijgen.