Ferm Werk: lekker bezig!

Publicatiedatum: 
23 nov 2018
De winter komt er aan en alle bladeren zijn van de bomen gewaaid. Medewerkers van onze buitendienst gaan samen met de jongens van Ferm Werk al dit blad opruimen. Deze schoonploeg is begin 2019 te zien in een promotiefilm van Ferm Werk waarin het project ‘schoontaken’ als voorbeeld genoemd. Daar zijn we hartstikke trots op!

Schoontaken

Deze groep wordt ook wel de ploeg 'schoontaken' genoemd: een groep enthousiaste mensen die zich iedere dag heel gemotiveerd inzet voor de bewoners uit hun gemeente. Om dit alles mogelijk te maken, worden er dit jaar twee veegmachines ingezet die in alle woonkernen de bladeren weghalen.

Hoe doen ze dat?

Onze jongens blazen het blad voor de veegmachines uit van het trottoir en de gazons af de weg op, zodat de veegmachines dit kunnen opvegen. Hierbij is handigheid, voorzichtigheid en werkinzicht een vereiste. Doordat het blad op dit moment op alle plaatsen tegelijk valt, kan het gebeuren dat het blad op sommige plaatsten iets langer blijft liggen dan we eigenlijk zouden willen. Onze jongens van de ploeg schoontaken doen er echter alles aan om zo snel mogelijk alle plaatsen in orde te krijgen, zodat het overal netjes is en iedereen veilig over straat kan. Wij vragen daarom om uw begrip als dit allemaal net ietsje langer duurt dan u verwacht.

Grotere bladkorven

Dit jaar hebben we onze bladkorven in de gemeente anders georganiseerd dan andere jaren. Het idee van bladkorven is geboren, omdat op diverse plekken blad van gemeentelijke bomen in de tuin van de bewoners terecht komt. Aangezien voor sommige mensen dan hun groene container niet al deze bladen aan kan, kunt u de bladeren in de bladkorven deponeren. Op de eerste plaats is er gekozen voor grotere bladkorven met meer inhoud. Ten tweede zijn ze beter door de hele gemeente verspreid en ze zijn op centrale plekken in de wijk neergezet. Hiervoor is gekozen zodat iedere bewoner gebruik kan maken van deze korven. Op sommige plaatsen wordt hier al gretig gebruik van gemaakt!

Dank voor uw begrip

Graag bedanken wij iedereen voor het begrip en de samenwerking. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat onze gemeente veilig, netjes en mooi blijft.