Feestelijke aftrap Tent in de Wijk

10 okt 2018
De Week van de Veiligheid staat dit jaar in het teken van Tent in de Wijk. Op maandag 8 oktober hebben we de tent opgezet op het Bomenplein in Reeuwijk. Zo vragen we aandacht voor woninginbraken en geven we advies hoe je deze kunt voorkomen.

Burgemeester Christiaan van der Kamp was aanwezig bij de eerste Tent in de Wijk. “Ik ben blij dat hiermee een wens van bewoners in vervulling gaat”, aldus de burgemeester. Tent in de Wijk richt zich op de bewoners van de straat waar een (poging tot) woninginbraak heeft plaatsgevonden. Na een inbraak wordt de Tent opgezet. De omwonenden worden hierover geïnformeerd per brief. In de Tent zijn politie, gemeente, eventueel de woningbouwvereniging en een beveiligingsbedrijf aanwezig om voorlichting en preventietips te geven.

Wijkagent aan het woord

Vijftien omwonenden bezochten de eerste Tent in de Wijk. Martin Oost, wijkagent in Reeuwijk, vertelde over inbraakmethodes. Frappant: net voor de start van zijn verhaal ontving hij bericht van de meldkamer over een verdachte (inbraak)situatie in Bodegraven. Tijdens de avond werd ook aandacht geschonken aan de mogelijkheden om huizen te beveiligen.

Interesse?

Ook op woensdag 10 oktober staat de koffie klaar in de Tent. Vanaf 19.30 uur staat de Tent in de Wijk op het speelveld Polderbrink in Bodegraven (achter de woningen met nr. 18-24).