Enthousiasme over energiecoaches “Gratis, deskundig en ook nog eens gezellig”

Een bloedhete woonkamer in de zomer, een koude woonkamer in de winter. Door het energieadvies van energiecoach Martin weet Lia van Zandbergen uit Bodegraven nu hoe ze dat kan oplossen. “Ik raad dit iedereen aan. Ik leerde allerlei dingen over mijn woning die ik nog niet wist.“

Na een bericht in de krant besloot Lia de proef op de som te nemen. “Het was gratis en vrijblijvend. ‘Goh’, dacht ik. Dat kan ik niet laten schieten.” Al jaren wilde ze iets doen aan de bloedhete zomers en koude winters in huis. Energiecoach Martin kwam daarom langs met zijn infraroodcamera. “Met warmtebeelden liet hij zien dat de koepels in mijn woonkamer slecht geïsoleerd zijn. Door deze te vervangen zal mijn energierekening veel lager uitvallen”  

Ook gaf energiecoach Martin haar andere adviezen waarvan ze het bestaan niet wist “Radiatorfolie achter de radiator plakken bijvoorbeeld en buisisolatie. Vorige week ben ik meteen naar de bouwmarkt gegaan om dat te kopen.” Ook onderzoekt ze momenteel de mogelijkheden voor spouwmuurisolatie en zonnepanelen. “Ik dacht altijd dat zonnepanelen duur zijn, maar door Martin weet ik dat het mij juist flink wat geld per maand kan opleveren. Hij wees me op de Duurzaamheidslening van de gemeente, waarmee ik het ook makkelijk kan financieren.”

Of ze het energieadvies aan anderen zou aanraden? “Nou en of. Martin is heel deskundig en weet erg veel over duurzaamheid. Bakje koffie erbij, dus het was ook nog eens gezellig. Echt een mooi initiatief van de gemeente.”

Aanmelden