Energiecoach Bodegraven-Reeuwijk (vrijwilligerswerk)

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk en lijkt het je leuk om je buurtbewoners te helpen met energiebesparing? Maak je makkelijk contact met mensen bij jou in de buurt? En wil je jezelf ontwikkelen? Meld je dan aan als energiecoach! Na een training van vier dagdelen weet jij alles over energiebesparing en verduurzaming van huizen en ben je klaar om bij buurtbewoners langs te gaan.

Wat doet een energiecoach?

Je gaat bij mensen thuis advies geven. Als energiecoach krijg je een training waardoor je precies weet hoe mensen kunnen besparen op de energierekening. Daarnaast geef je basisadvies over de stappen die iemand kan zetten om zijn of haar woningen te verduurzamen.

Je kunt voor een bezoek eventueel een van de warmtecamera’s lenen. Ook kun je adressen werven of helpen bij voorlichtingen als je dat wil.

Is er voorkennis nodig?

Voorkennis is niet nodig, wel vinden we het belangrijk dat je sociaal bent, een boodschap goed kunt overbrengen en dat je het leuk vindt om bij mensen thuis te komen. Een technische achtergrond is niet nodig.

Wat bieden we jou?

We bieden je een training van vier keer een dagdeel. We leren je van alles over energiebesparing (in gedrag en woningaanpassingen). Tijdens de training worden de volgende onderwerpen besproken: bouwkundig, installaties, de praktijk en energieke gesprekken. Ook is er een training voor gebruik van de warmtecamera. Bovendien bouw je een netwerk op! Er is ook een online platform voor alle coaches, waar je je ervaringen kunt delen. Voor je vrijwilligerswerk ontvang je € 10 (evt. cadeaubon) per huisbezoek. Je kan reiskosten declareren bij de gemeente, maar we zorgen ervoor dat je zoveel mogelijk in je eigen buurt aan de slag gaat.

Praktisch

Je kunt zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent, tussen maandag en zaterdag van 9.00 - 21.00 uur. Een bezoek duurt ongeveer een uur. Je bent minimaal 1x per week beschikbaar.

Aanmelden

Meer weten of je aanmelden? Stuur een korte motivatie en je contactgegevens naar: duurzaam@bodegraven-reeuwijk.nl.