Eerste Ouden Huis komt in Bodegraven

18 jul 2019
Met de ondertekening van de overeenkomsten tussen Mozaïek Wonen, de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, Het Ouden Huis en de aannemer is de komst van het eerste Ouden Huis in Bodegraven een feit. Wethouder Dirk-Jan Knol ondertekende de overeenkomst dinsdagmiddag 16 juli in Rijngaarde.

Zorg onder Handbereik

Het Ouden Huis is een nieuw woon-zorg concept in een nog nieuw te bouwen appartementencomplex aan de Vrije Nesse, gelegen naast het enkele jaren geleden opgeleverde gebouw ‘Nieuw Rijngaarde’. Het initiatief voor Het Ouden Huis is een aantal jaren geleden ontstaan. In Het Ouden Huis kunnen ouderen betaalbaar en zelfstandig wonen met aandacht en zorg onder handbereik. Er komen 22 zelfstandige sociale huurappartementen voor mensen met verpleeghuis- of lichtere zorg en voor enkele mensen zonder zorg.  Er komt een inwonende zorgverlener zodat mensen wel zelfstandig kunnen wonen maar als het nodig is direct een ‘vangnet’ hebben. Er komen ook enkele leer-werkplaatsen. Als de vraag naar zorg groter wordt, hoeven bewoners niet te verhuizen.

Vervolgtraject

De eerste paal wordt rond de jaarwisseling geslagen en een jaar later moet het complex klaar zijn. Toewijzing van de woningen gebeurt door Mozaïek Wonen, via registratie bij Woningnet, zodat belangstellenden maar op één plaats hoeven te reageren. Het Ouden Huis kijkt mee zodat er een goede mix van categorieën zorg tot stand komt. Na de zomer organiseert de gemeente samen met Mozaïek Wonen een informatie avond voor alle omwonenden en belangstellenden.