Eenmalige benoeming buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand

Wilt u uw huwelijk of geregistreerd partnerschap laten voltrekken door bijvoorbeeld een vriend, familielid of een trouwambtenaar uit een andere gemeente? U kunt iemand eenmalig tot buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (BABS) laten benoemen.

Let op: Degene die eenmalig als BABS benoemd wil worden, dient zelf het verzoek in.

Goed om te weten

• Bij een kosteloos huwelijk is het niet mogelijk om iemand tot eenmalige BABS te benoemen
  • Een BABS moet meerderjarig zijn en mag niet onder curatele staan
  • Een aanvraag voor een eenmalige benoeming moet uiterlijk drie maanden voor het huwelijk of de partnerschapsregistratie door ons ontvangen te zijn
  • Heeft de eenmalige BABS nog niet eerder een voltrekking geleid? De eenmalige BABS wordt voor de voltrekking door ons uitgenodigd voor een gesprek. Een gemeentemedewerker legt dan uit wat er van de eenmalige BABS wordt verwacht tijdens de ceremonie.

Product Prijs
Eenmalige benoeming Bijzondere Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) € 149,75