Duurzaamheidsagenda

Er vinden ook allerlei duurzame evenementen in de gemeente plaats. Zo organiseert de gemeente twee keer per jaar een wijkaanpak, waar inwoners mee kunnen doen aan een collectieve isolatie-actie. En worden er elk jaar tijdens de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober leuke activiteiten georganiseerd.

5-10 okt 2020 - Week van de duurzaamheid

Elk jaar is er een Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober. In 2020 werd dat zelfs een Week van de Duurzaamheid, met onder andere verschillende webinars, Over aardgasvrij Bodegraven-Reeuwijk, de duurzame opwek van elektriciteit, collectief isoleren in de Bodegraafse wijken Broekvelden en Dronenwijk en ‘hoe krijg ik een comfortabel en energiezuinig huis?’ U kunt de webinars terugkijken: https://gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl/wat-kunt-u-doen-om-duurzamer-te-leven

begin feb-31 mrt - € 70 aan energiebesparende producten voor woningeigenaren

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk helpt u graag uw energielasten te verlagen. U kunt nu voor € 70,- aan kleine energiebesparende producten uitzoeken. Gratis! De gemeente biedt alle woningeigenaren, in samenwerking met ‘Winst uit je woning’, een waardebon van € 70,- aan. Hiermee kunt u bijvoorbeeld radiatorfolie, waterbesparende douchekoppen en tochtstrips aanschaffen. Met deze producten verlaagt u uw energierekening en zorgt u voor een prettiger binnenklimaat.

Alle woningeigenaren ontvangen begin februari meer informatie. Vervolgens kunt u bij uw favoriete winkel de producten kopen en uw waardebon verzilveren. Het bedrag krijgt u op uw bankrekening teruggestort. U kunt de waardebon gebruiken tot en met 31 maart 2021 of tot het budget op is.

1-6 februari – Week van de circulaire economie

Deze week zetten ondernemers, organisaties en overheidsinstellingen de (digitale) deuren open om andere professionals mee te nemen in de circulaire economie. Goede voorbeelden krijgen een podium, pioniers ontmoeten elkaar. Succesfactoren en uitdagingen worden besproken en starters krijgen tips om aan de slag te gaan.

5 februari - Warme truiendag

De grootste klimaatactie van Nederland tegen energieverspilling: Warmetruiendag. Meedoen is simpel: zet de verwarming lager, trek een extra warme trui aan en bespaar 6% energie en CO2 per graad. Als heel Nederland op 1 dag 1 graad lager stookt, besparen we 6,3 miljoen kilo CO2! Doen we dat een heel stookseizoen lang, dan besparen we maar liefst 1 megaton CO2!