Duurzaamheidsagenda

Er vinden ook allerlei duurzame evenementen in de gemeente plaats. Zo organiseert de gemeente twee keer per jaar een wijkaanpak, waar inwoners mee kunnen doen aan een collectieve isolatie-actie. En worden er elk jaar tijdens de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober leuke activiteiten georganiseerd.

tijdbalk duurzaamheid

voorjaar 2021 - Zonnepanelenactie in Waarder

Een groep enthousiaste bewoners in Waarder heeft de krachten gebundeld en is voor alle buren aan de slag gegaan met een mooi aanbod voor zonnepanelen. Zij hebben verschillende offertes van leveranciers uit de regio vergeleken op basis van kwaliteit, service en prijs. Bewoners die interesse hebben in zonnepanelen kunnen zich melden via www.buurkracht.nl/waarder. Vrijblijvend op de hoogte blijven kan via de buurkracht-app. Ga naar de Zonnepanelenactie Waarder in de buurkracht-app en klik op doe mee. De app is gratis te downloaden in de App- of Play-store (zoek op buurkracht).

23 juni - 3 aug - TVW ter inzage

Tussen 23 juni en 3 augustus kan iedereen reageren op de inhoud van het concept van de Transitievisie Warmte. Kijk hier voor meer informatie. Vanaf 23 juni vindt u daar ook de tekst van deze conceptvisie en meer uitleg over hoe u kunt reageren.

29 juni - Presentatie concept Transitievisie Warmte

De concept Transitievisie Warmte is bijna afgerond. Op dinsdag 29 juni licht wethouder Kees Oskam van 18.30 tot 19.30 uur de visie toe in een online presentatie. U bent van harte uitgenodigd voor deze presentatie. De gemeente vertelt welke keuzes er zijn gemaakt en hoe u kunt reageren op de concept Transitievisie Warmte. Graag gaat de gemeente met u in gesprek en  luistert naar uw vragen rondom de visie. U meldt uzelf aan door een mail te sturen naar duurzaam@bodegraven-reeuwijk.nl.

10 okt 2021 - Dag van de duurzaamheid

Elk jaar is er een Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober. In 2020 werd dat zelfs een Week van de Duurzaamheid, met onder andere verschillende webinars, Over aardgasvrij Bodegraven-Reeuwijk, de duurzame opwek van elektriciteit, collectief isoleren in de Bodegraafse wijken Broekvelden en Dronenwijk en ‘hoe krijg ik een comfortabel en energiezuinig huis?’ U kunt de webinars terugkijken: https://gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl/wat-kunt-u-doen-om-duurzamer-te-leven