Duurzaamheidsagenda

Er vinden ook allerlei duurzame evenementen in de gemeente plaats. Zo organiseert de gemeente twee keer per jaar een wijkaanpak, waar inwoners mee kunnen doen aan een collectieve isolatie-actie. En worden er elk jaar rondom de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober leuke activiteiten georganiseerd.

tijdbalk duurzaamheid

Najaar 2021 - gezamenlijke inkoopacties

Steeds meer woningeigenaren verlagen hun energierekening door duurzame maatregelen, zoals isolatie en zonnepanelen. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk wil u graag helpen aan lagere energielasten en een verhoogd wooncomfort. Daarom organiseren we een advies- en inkoopactie. Gratis en vrijblijvend meedoen aan de actie kan tot en met 31 december 2021 via www.winstuitjewoning.nl/bodegravenreeuwijk.

30 okt en 6 nov 2021 - Duurzame Huizen Route

Geïnteresseerd in duurzaam wonen? Honderden huizen gaan open op 30 oktober en 6 november tijdens de Duurzame Huizen Route. Huiseigenaren vertellen je over isoleren, aardgasvrij en andere duurzame maatregelen. Schrijf je nu in voor een bezoek op www.duurzamehuizenroute.nl. U kunt via dit platform ook 365 dagen per jaar digitaal vragen stellen aan huiseigenaren.

27 okt 2021 - Kinderklimaattop

De Kinderklimaattop staat dit jaar in het teken van Klimaat en Energiebesparing. Leerlingen van zes basisscholen uit Bodegraven-Reeuwijk krijgen bij de Technohub in Woerden mooie workshops over duurzame energie en energiebesparing en spelen een game over de techcity van de toekomst. Daarnaast presenteren ze hun idee om energie te besparen voor een jury die hier het beste idee uit kiest.

9 okt 2021 - Duurzaamheidsstraat

Altijd al willen weten wat het nut van zonnepanelen en isolatie is voor uw huis? Hoe uw kapotte apparaat een nieuw leven kan krijgen door de vrijwilligers van het repair café? Of wat de VegaBoerderij, Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk en andere lokale initiatieven allemaal uitvoeren in de gemeente? Kom dan op 9 oktober naar de Duurzaamheidsstraat op het Raadhuisplein in Bodegraven! Er zijn verschillende kraampjes ingericht om u tussen 11 en 15 uur te inspireren met allerlei groene, circulaire en energiebesparende mogelijkheden in onze gemeente. Bekijk de themapagina voor alle deelnemende partijen:

pdf Themapagina Duurzaamheid - 6 oktober 2021 (PDF, 4.12 MB)

9 okt 21 - 10 jaar Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk

Op de Hortus Populus viert Stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk op 9 oktober haar tienjarig bestaan! Daarom bent u ook daar van harte welkom welkom voor een dagvullend programma met speurtocht, energietafels en de tentoonstelling “Natuur en vergankelijke kunst”.

Ontdek er hier alles over.

27 sept 2021 - Uitreiking Duurzaamheidspluim

De Energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk (ECBR) heeft de duurzaamheidspluim ontvangen. Elk jaar reikt de gemeente deze onderscheiding uit aan inwoners of aan een bedrijf dat zich inzet voor de verduurzaming van de gemeente en anderen inspireert en activeert om hetzelfde te doen.

Lees hier waarom de ECBR de Duurzaamheidspluim verdient.

Voorjaar 2021 - Zonnepanelenactie in Waarder

Een groep enthousiaste bewoners in Waarder heeft de krachten gebundeld en is voor alle buren aan de slag gegaan met een mooi aanbod voor zonnepanelen. Zij hebben verschillende offertes van leveranciers uit de regio vergeleken op basis van kwaliteit, service en prijs. Bewoners die interesse hebben in zonnepanelen kunnen zich melden via www.buurkracht.nl/waarder. Vrijblijvend op de hoogte blijven kan via de buurkracht-app. Ga naar de Zonnepanelenactie Waarder in de buurkracht-app en klik op doe mee. De app is gratis te downloaden in de App- of Play-store (zoek op buurkracht).