Donderdag 22 februari Dag van de beleving

Publicatiedatum: 
9 feb 2018
Hoe is het om met een handicap te bewegen in de openbare ruimte? Zijn er obstakels? Hoe zou u daarmee omgaan als u gehandicapt zou zijn? Op 22 februari kunt u dat zelf ervaren tijdens de dag van de beleving! Deze dag geeft inzicht in hoe het is om als persoon met een beperking onderdeel uit te maken van onze samenleving.Daarnaast levert het waardevolle informatie op over hoe het in onze dorpen anders of beter kan.

Op 22 februari organiseren we in alle Huizen van Alles een ervaringsparcours voor inwoners van Bodegraven-Reeuwijk: u kunt dan ervaren hoe het is om met een beperking te leven. Met verschillende hulpmiddelen wordt de beleving per handicap zo goed mogelijk nagebootst. Het kan gaan om een zintuiglijke beperking (horen en zien) maar ook een lichamelijke beperking of autisme of dementie... U kunt kiezen uit een ochtend-, middag-, of avondervaring. In ieder Huis van Alles wordt in elk geval 1 dagdeel en minimaal 1 beleving aangeboden. We maken groepen van maximaal 20 inwoners.

Wat kunt u ervaren?

Tijdens deze dag kunt u ervaren hoe het is om een zintuigelijk beperking te hebben. U gaat merken en meemaken hoe het is om niet of minder te kunnen zien en/of horen. Ook kunt u beleven hoe het is om u voort te bewegen in een rolstoel of in een scootmobiel.

In het programma kunt u zien in welk Huis van Alles, welke beleving wordt aangeboden. U kunt zelf kiezen naar welk Huis van Alles u wilt komen.

Programma

Ochtend (inloop vanaf 09.30 uur)

10.00-12.00 uur Huis van Alles Reeuwijk-Dorp (zintuiglijk)

10.00-12.00 uur Huis van Alles Bodegraven (hulpmiddelen)


Middag (inloop vanaf 13.30 uur)

14.00-16.00 uur Huis van Alles Waarder (zintuiglijk)

14.00-16.00 uur Huis van Alles Nieuwerbrug (hulpmiddelen)


Avond (inloop vanaf 18.30 uur)

19.00-21.00 uur Huis van Alles Reeuwijk-Brug (hulpmiddelen)

19.00-21.00 uur Huis van Alles Driebruggen (zintuiglijk)

Reserveer 22 februari alvast in uw agenda!

Om te voorkomen dat er geen plek meer is, is het goed om vandaag alvast deze datum te reserveren en uw deelname door te geven. Dit kunt u doen door een email te sturen naar vnverdrag@bodegraven-reeuwijk.nl