Doe de gratis energiescan!

Publicatiedatum: 
6 dec 2018
De gemeente Bodegraven-Reeuwijk biedt een gratis energiescan van uw woning aan. Dit advies bieden wij aan in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket, het dorpsteam Reeuwijk-Dorp, Tempel en buitengebied en de energiedeskundigen van Stichting het GroenePlatform.

Hoe werkt het?

Inwoners van Reeuwijk-Dorp en Tempel ontvangen van de gemeente een persoonlijke brief met een aanbod voor een gratis, op maat gemaakt energiebesparingsadvies. Ook komt er een energieadviseur bij u aan de deur voor het maken van een afspraak. De energiedeskundige zal zich aan u legitimeren. Als u gebruik maakt van het gratis onderzoek, dan inspecteert de deskundige in ongeveer één uur tijd uw woning en krijgt u direct advies en besparingstips.

Vrijblijvend aanbod

Als blijkt dat uw energiekosten sterk omlaag gebracht kunnen worden en u bovendien kunt genieten van meer wooncomfort, dan kan de deskundige een voorstel doen. Het voorstel bevat een vrijblijvend aanbod voor het energiezuiniger maken van de woning. Het staat u uiteraard vrij om van het aanbod gebruik te maken en verplicht u tot niets.

Waarom een gratis energieadvies?

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk vindt het belangrijk om inwoners op weg te helpen bij het verduurzamen van hun woning en het besparen van energie. Door de samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Stichting het GroenePlatform kunnen onze inwoners gratis informatie en onafhankelijk advies inwinnen over duurzaam (ver)bouwen, energie besparen, energie opwekken en subsidieregelingen.

Woont u niet in Reeuwijk-Dorp?

Op een later moment krijgt de huis-aan-huisactie een vervolg in de andere dorpen in de gemeente. Bent u nu al geïnteresseerd en woonachtig buiten Reeuwijk-Dorp? Neem dan contact op met Harry de Gelder van Stichting het GroenePlatform via h.degelder@sghp.nl of 06-36571372, of met Suzanne Brands van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk via sbrands@bodegraven-reeuwijk.nl.

Inspirerende voorbeelden

Wilt u eerst meer informatie over het energiezuiniger maken van uw woning? Kijk dan op www.duurzaambouwloket.nl of www.stichtinghetgroeneplatform.nl. Naast informatie over bijvoorbeeld zonnepanelen, HR++ glas en isolatie vindt u hier handige links en inspirerende voorbeelden.