Directeur-generaal Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties digitaal te gast bij digitale gemeenteraadsvergadering

Publicatiedatum: 
23 apr 2020
Directeur-generaal Bestuur, Ruimte en Wonen bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de heer Chris Kuijpers was woensdagavond 22 april via een videoverbinding te gast bij de digitale gemeenteraadsvergadering van onze gemeente. De heer Chris Kuijpers wilde zich laten informeren over de wijze waarop de gemeenteraad van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk als eerste gemeente in Nederland is overgegaan tot digitale gemeenteraadsvergaderingen.

De heer Chris Kuijpers kreeg uitleg over de techniek, de procedures en werkwijze van digitale gemeenteraadsvergaderingen die bijdragen aan legitieme besluiten van de gemeenteraad.

De Directeur Generaal liet zich vergezellen door René Bagchus, Directeur Democratie en Burgerschap bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de heer Boudewijn Steur, Programmamanager Versterking Democratie & Bestuur.

De deelname van de directeur-generaal mag gezien worden als een erkenning van het feit dat de gemeente Bodegraven-Reeuwijk als een zeer vooruitstrevende gemeente gezien wordt als het gaat om het digitaal vergaderen met de gemeenteraad.