Corona

Als gemeente vragen wij onze inwoners om de adviezen van RIVM en GGD op te volgen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo proberen we te voorkomen dat grote groepen (kwetsbare) mensen ziek worden.

Basisregels voor iedereen:

 • Houd 1,5 meter afstand van anderen;

 • Was vaak uw handen;

 • Hoest en nies in uw elleboog;

 • Zorg voor voldoende frisse lucht;

 • Geef elkaar de ruimte;

 • Werk thuis, tenzij het niet anders kan.

 • Klachten? Blijf thuis en laat u testen

Klachten? Maak een afspraak voor een coronatest!

Een afspraak voor een coronatest kunt u op 2 manieren maken:

Online: ga naar www.coronatest.nl Houd uw DigiD Digitale Identiteit bij de hand.

Telefonisch: bel 0800-1202. Het nummer is 7 dagen per week bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur.


Vaccineren tegen corona

Heeft u een uitnodiging ontvangen voor een vaccinatie en wilt u zich laten vaccineren? Maak dan snel een afspraak via http://coronavaccinatie-afspraak.nl. De huisartsen en de prikkers op de GGD-locatie staan voor u klaar.

Meer weten over vaccineren tegen corona? Kijk op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie

Let op! Er zijn oplichters actief die mensen opbellen met het bericht dat ze in aanmerking komen voor een ‘versnelde vaccinatie’.

Daarna sturen ze een tikkie van 71,95 euro. De oplichters noemen zichzelf ‘Team Thuiszorg’. De GGD vraagt nooit geld voor coronatesten of –vaccinaties. Maak geen geld over, maar meld dit bij de politie.


CoronaMelder-app

Het coronavirus is er nog altijd. Dus is het belangrijk om juist nu alert te blijven. Daarom is CoronaMelder nu te gebruiken voor heel Nederland. Via Coronamelder.nl of de verschillende appstores is CoronaMelder te downloaden. De app is een aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD en stelt mensen in staat de verspreiding van het virus tegen te gaan. Het gebruik van de app is geheel vrijwillig. Lees op de website van de Rijksoverheid hoe u de app kunt installeren op uw telefoon.
 


De belangrijkste websites op een rij in verband met corona

Algemeen rijksoverheid landelijk: www.rijksoverheid.nl

Volksgezondheid landelijk: www.RIVM.nl 

GGD Midden-Holland www.ggdhm.nl 

Actuele besmettingscijfers www.eengezonderhollandsmidden.nl

Landelijk informatienummer 0800 – 1351


Corona en de gemeentelijke dienstverlening

Door de Corona maatregelen is de dienstverlening aangepast. Wij blijven ons vanzelfsprekend voor u inzetten. De meeste medewerkers werken thuis. Afspraken maken op locatie is dan ook niet mogelijk. De gemeente wil haar medewerkers en ook u beschermen en het aantal contactmomenten beperken. Hiermee neemt de gemeentelijke organisatie haar verantwoordelijkheid om te helpen het Corona virus te bestrijden.

Onze medewerkers zijn telefonisch bereikbaar, en voor afspraken wordt gewerkt via videovergaderingen. Burgerzaken is alleen op afspraak bereikbaar, zoals u van ons gewend bent.


Heeft u vragen, hulp nodig of wilt u anderen helpen?

Plaatselijk zijn er allerlei initiatieven waar inwoners terecht kunnen voor hulp of juist hulp kunnen bieden. Ook kan het zijn dat hulp tijdelijk anders georganiseerd wordt vanwege het coronavirus. Op deze pagina leest u daar informatie over. 


Hulp voor ondernemers

Om de gevolgen van het coronavirus voor ondernemers zoveel mogelijk te beperken worden er door de overheid verschillende maatregelen genomen. Welke dat zijn kunt u op deze pagina lezen.


Doven en slechthorenden

Mensen met een auditieve beperking en met kennis van gebarentaal kunnen zich onder andere laten informeren door de video’s in Nederlandse Gebaren Taal (NGT)

Voor mensen die het liefste eenvoudige teksten lezen www.pharos.nl/coronavirus

Steffie legt corona eenvoudig uit

Steffie heeft een nieuwe stapsgewijze uitleg over het coronavirus gemaakt. De eenvoudige website is te vinden op corona.steffie.nl. De website is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking en andere kwetsbare doelgroepen.

Anderstaligen The coronavirus. What you need to know about the coronavirus. English. www.pharos.nl/the-coronavirus

Koronawirus. Poniżej znajdziesz więcej informacji o Koronawirusie. www.pharos.nl/koronawirus

Koronavirüsü. Aşağıda koronavirüsü hakkında bilgi okuyabilirsiniz. www.pharos.nl/koronavirusu
 

冠狀-病毒.       這裡為你提供更多有關冠狀病毒的資料.

www.pharos.nl/冠狀-病毒/

فيروس كورونا

بسبب فيروس كورونا المستجد يمكن أن تصاب بالتهاب رئوي. خاصة الكبار بالسن الذين ليسوا بصحة جيدة أو الذين عندهم مرض ما هؤلاء
يمكن أن يمرضوا بشدة

www.pharos.nl/فيروس-كورونا/


14 september 2021: Kabinet Nederland verder open met coronatoegangsbewijs

Vanaf 25 september kunnen we zonder de verplichte 1,5 meter maatregel. Dit is een grote stap vooruit. Zo kan de horeca weer op maximale capaciteit open en zijn alle evenementen toegestaan. Inmiddels hebben bijna 13 miljoen mensen minimaal één vaccinatie gehad. Ruim 11 miljoen mensen zijn volledig gevaccineerd. Het aantal mensen dat met COVID-19 in het ziekenhuis en op de IC is opgenomen is stabiel. Het overgrote deel van positief geteste en opgenomen patiënten is nog ongevaccineerd. De vaccinatiegraad is nu hoog genoeg om de verplichte 1,5 meter afstand overal op te heffen, maar nog niet hoog genoeg om dit zonder voorwaarden te doen. Alleen met een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad kunnen alle maatregelen worden losgelaten, de kwetsbare mensen in de samenleving worden beschermd en blijft iedereen toegang tot zorg hebben. In november beoordeelt het kabinet de resterende maatregelen. Lees meer


13 augustus 2021 Kabinet: Fysiek onderwijs open, andere coronamaatregelen verlengd

Deze week is de 22 miljoenste prik gezet. De vaccinatiegraad in Nederland is inmiddels hoog en neemt nog elke dag toe. Toch is een verdere stijging nodig. Er is nog steeds een groep van naar schatting 1,8 miljoen mensen die nog geen immuniteit heeft opgebouwd: niet door vaccinatie en niet door infectie. De 4e besmettingsgolf is gelukkig snel gekeerd. En het aantal ziekenhuis- en IC-opnames loopt naar verwachting niet verder op. Dit laat het belang van vaccineren zien. Echter, het gunstige beeld nu is nog geen garantie voor weinig besmettingen in de herfst en winter. Lees verder


2 augustus Kabinet verlengt verbod op eendaagse evenementen zonder vaste zitplaats tot 1 september, met uitzondering van kleinschalige evenementen buiten onder voorwaarden

Het kabinet verlengt het verbod op eendaagse evenementen zonder vaste zitplaats tot 1 september 2021. Kleinschalige evenementen zijn onder strikte voorwaarden, zoals het werken met coronatoegangsbewijzen, wel eerder toegestaan. Het OMT heeft het kabinet hierover advies gegeven. 

Het kabinet zou op 13 augustus besluiten over het verbod op eendaagse evenementen, maar heeft dit besluit in overleg met de evenementensector naar voren gehaald om eerder duidelijkheid te geven aan organisatoren en bezoekers. Lees verder


21 juli 2021 Kabinet: Nederland past aanpak reizen binnen Europa aan, meerdaagse evenementen tot 1 september afgelast

Als gevolg van de veranderde situatie in Europa heeft het kabinet besloten de aanpak voor reizen binnen de Europese Unie (EU) aan te passen. Er zijn 3 belangrijke ontwikkelingen.

 1. Meer dan de helft van de volwassenen in Europa is inmiddels volledig gevaccineerd. In Nederland heeft 83,5% de eerste prik gehad en is 59% van de volwassenen volledig gevaccineerd.
 2. De druk op de ziekenhuizen en IC’s is ondanks het aantal besmettingen beheersbaar.
 3. Sinds 1 juli zijn er Europese afspraken gemaakt over het coronabewijs (DCC) om reizen binnen de EU mogelijk te maken.

Alle EU-landen staan per 27 juli op groen of geel. Bij een nieuwe virusvariant wordt een land oranje. Bij terugkeer uit een geel land wordt per 8 augustus voor reizigers zonder vaccinatie- of herstelbewijs testen in het land van verblijf verplicht. Check altijd www.wijsopreis.nl.

Het kabinet verlengt daarnaast in overleg met de evenementensector het verbod op meerdaagse evenementen tot 1 september 2021. Het gaat hierbij om meerdaagse evenementen met overnachting, waarbij bezoekers alleen toegelaten zouden worden met een coronatoegangsbewijs. Lees verder


9 juli 2021 Kabinet: Snelle toename besmettingen dwingt tot maatregelen in de zomer

Nadat op 26 juni bijna alle deuren zijn geopend, is het aantal besmettingen in Nederland sneller gestegen dan voorzien. De meeste mensen raakten besmet op plekken waar grote groepen mensen feesten en uitgaan. Deze toename heeft nu nog geen gevolgen voor het beschermen van de kwetsbaren en de druk op de zorg. Maar zo’n grote groep besmettelijke mensen kan wel een risico zijn voor die mensen die niet of nog niet volledig zijn gevaccineerd. Onder deze laatste groep blijkt de deltavariant tot meer ziektegevallen te leiden dan gedacht. Daarnaast zijn ook bij mensen die al volledig zijn gevaccineerd of recentelijk een coronabesmetting hebben doorgemaakt, besmettingen met deze variant vastgesteld. Ook de kans op nieuwe virusmutaties zorgt voor onzekerheid. En de langdurige klachten na een coronabesmetting kunnen grote impact hebben.

Het kabinet maakt zich hier zorgen over. En kan niet voldoende uitsluiten dat er de komende weken toch meer ziekenhuisopnames komen. Daarom is er besloten dat er extra maatregelen voor de zomer nodig zijn. Lees verder.


18 juni 2021 Kabinet: Nederland zet grote stap: bijna alles kan op 1,5 meter

Het vaccineren tegen corona gaat hard. Er zijn al ruim 13 miljoen prikken gezet. Bijna 5 miljoen mensen zijn nu volledig gevaccineerd, ruim 4 miljoen mensen hebben hun eerste prik gehad. Vanaf morgen zijn ook de 18-jarigen aan de beurt om een afspraak te maken. Dat wil zeggen dat medio juli iedereen die gevaccineerd wil worden een eerste en vaak ook een tweede vaccinatie heeft gehad. Lees verder


11 mei 2021 Kabinet: Stap 2: Sportscholen open en buiten meer mogelijk

Het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis ligt, neemt iets af. Inmiddels zijn er meer dan 6 miljoen vaccinaties tegen corona gezet en worden steeds meer mensen gevaccineerd. Het kabinet verwacht dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames nu snel verder af zal nemen. Daarom neemt het kabinet de tweede stap in het openingsplan op 19 mei. Lees verder


20 april 2021 Kabinet: Stap 1: winkels en terrassen deels open, einde avondklok

Steeds meer mensen krijgen een vaccinatie tegen corona, waardoor snel minder mensen ziek zullen worden. De verwachting is dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames gaat afnemen. De samenleving stap voor stap openen is niet zonder risico’s. Maar het kabinet kijkt ook naar het maatschappelijke en economische belang. Daarom neemt het kabinet de eerste voorzichtige stap in het openingsplan op 28 april. Lees verder
 


13 april 2021 Kabinet: Openingsplan: stap voor stap meer mogelijk

We staan op een bijzonder punt. De besmettingen met het coronavirus nemen nog steeds toe. Ook liggen er nog te veel mensen met corona in het ziekenhuis. Aan de andere kant: er worden nu snel steeds meer mensen gevaccineerd. De verwachting is dat er over een aantal weken veel minder mensen met corona in het ziekenhuis liggen. We snakken naar een samenleving zonder coronamaatregelen. En met toegangstesten kan er ook steeds meer. Lees meer.


23 maart Kabinet: Maatregelen tegen corona blijven gelden

De besmettingen met het coronavirus nemen toe. Het aantal coronapatiënten op de intensive care (ic) stijgt. De derde golf begint zichtbaar te worden. Daarom wordt het huidige pakket maatregelen verlengd. Eén maatregel wordt iets aangepast: vanaf 31 maart gaat de avondklok een uur later in; om 22.00 uur. Daarnaast kijkt het kabinet naar het gebruik van zelftesten in het onderwijs. Voor het hoger onderwijs is het streven dat studenten straks weer 1 dag per week les op locatie kunnen volgen. Dit kan op zijn vroegst 26 april. Lees meer
 


12 maart 2021: Avondklok tijdens verkiezingen

Om ervoor te zorgen dat de verkiezing door kan gaan en niet wordt gehinderd door de avondklok, gelden voor personen die betrokken zijn bij de Tweede Kamerverkiezing de volgende afspraken, Lees meer 


9 maart 2021 Kabinet: Verdere verruiming lockdown nog niet verantwoord

Nog steeds raken te veel mensen besmet met het coronavirus. Ook de druk op ziekenhuizen is nog te hoog. Daarom gaat het kabinet nu niet verder versoepelen, dat zou niet verantwoord zijn. We houden vast aan de maatregelen waarvan we zien dat ze werken. Lees verder


8 februari 2021 Kabinet: Avondklok verlengd vanwege mogelijke nieuwe golf van besmettingen

De avondklok wordt verlengd tot woensdag 3 maart 04.30 uur. Dat is nodig, omdat nieuwe, besmettelijkere varianten van het coronavirus terrein winnen in Nederland. Dat kan leiden tot een nieuwe golf van besmettingen. De overige maatregelen van de lockdown blijven doorlopen zoals eerder aangegeven in de persconferentie van dinsdag 2 februari. Lees meer


6 februari 2021 Sneeuw- en ijspret tijdens lockdown

Ook bij het genieten van een pak sneeuw of een mooie laag ijs, blijft de oproep om zo min mogelijk mensen te ontmoeten en uw reisbewegingen te beperken. Lees hoe dat veilig kan: https://bit.ly/2MY2wJs


2 februari 2021 Kabinet: Situatie rondom corona blijft ernstig, lockdown wordt verlengd

Het aantal besmettingen per dag neemt af en ook in het ziekenhuis wordt het langzaam iets minder druk. Maar nieuwe varianten van het coronavirus winnen snel terrein in Nederland. Dat is zorgelijk, want die varianten zijn besmettelijker en kunnen leiden tot een nieuwe golf van besmettingen. We moeten nieuwe besmettingen nu zo veel mogelijk tegengaan, zodat de ziekenhuizen ook de komende maanden ruimte houden voor coronapatiënten en de reguliere zorg. Daarom heeft het kabinet besloten om de huidige lockdown voort te zetten. Wel gaan basisscholen en kinderopvang vanaf 8 februari weer open. Daarnaast mogen consumenten vooraf geplaatste bestellingen, op vooraf afgesproken tijden, ophalen bij de winkel. Lees verder.


2 februari 2021 Fijn dat onze kinderen weer naar school gaan, maar laten wij de regels niet verwaarlozen

‘Wat is het fijn te horen dat onze kinderen volgende week weer naar de basisschool mogen, maar laten wij de regels niet verwaarlozen! De besmettingscijfers in de gemeente zijn nog steeds te hoog.’ laat burgemeester Van der Kamp weten. Lees zijn boodschap: https://bit.ly/3pHscZ5


21 januari 2021 Kabinet: Vanaf zaterdag 23 januari geldt een avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Daar heeft de Tweede Kamer vandaag mee ingestemd. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. De avondklok zorgt ervoor dat mensen minder vaak bij elkaar op bezoek gaan of elkaar ontmoeten, wat helpt om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Lees verder.


20 januari 2021 Kabinet: Lockdown verder aangescherpt vanwege zorgen om nieuwe virusvarianten

Het kabinet maakt zich grote zorgen om Britse variant van het coronavirus, die nog besmettelijker is dan het virus dat we al kennen. Daarnaast zijn er andere varianten van het virus waar zorgen over bestaan. Er zijn extra maatregelen nodig om die nieuwe varianten van het virus onder controle te krijgen. Daarom is het voornemen van het kabinet om binnen enkele dagen na instemming van de Tweede Kamer een avondklok in te voeren. Bovendien scherpt het kabinet het advies voor bezoek aan: ontvang maximaal één persoon van 13 jaar of ouder per dag en ga maximaal één keer per dag ergens op bezoek. Ook worden extra beperkingen ingevoerd om het aantal internationale reisbewegingen tegen te gaan. Lees verder


12 januari 2021 Kabinet: Nederland blijft tot en met ten minste 9 februari in lockdown

Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Lees verder


14 december 2020 Kabinet: Lockdown nodig om snel oplopend aantal besmettingen tegen te gaan

Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. De afgelopen weken zien we een snelle toename in het aantal besmettingen, tot zo’n 9.000 per dag. Ook in de ziekenhuizen en verpleeghuizen komen er elke dag patiënten bij. En dat heeft zijn weerslag op de zorg: al meer dan een miljoen reguliere behandelingen in het ziekenhuis zijn uitgesteld. Helaas is de bron van een besmetting niet altijd te herleiden. Maar wat wel duidelijk is: hoe meer contacten, hoe meer besmettingen. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we ingrijpen en onze contacten tot een minimum beperken. Daarom gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe.  Lees verder.


8 december 2020 Kabinet: Gedeeltelijke lockdown ook tijdens feestdagen

Het aantal coronabesmettingen blijft te hoog. De druk op de zorg neemt nog maar weinig af. Dagelijks worden nog gemiddeld 24 mensen op de intensive care opgenomen. Daarom moeten we de gedeeltelijke lockdown blijven voortzetten, ook tijdens de feestdagen. Het is niet anders. Hoe graag we ook meer zouden willen doen, het virus laat dat nu nog niet toe. Door afstand te houden en het aantal contacten te beperken, beschermen we elkaar tegen het coronavirus. Lees verder


1 december 2020 Coronawet vervangt noodverordeningen

Vanaf maart 2020 namen de veiligheidsregio’s de maatregelen voor de bestrijding van het coronavirus op in zogenaamde noodverordeningen. Noodverordeningen zijn voor (crisis)situaties van beperkte tijd. Maar de coronacrisis duurt langer. Daarom heeft het kabinet de noodverordeningen vervangen door de tijdelijke coronawet (Tijdelijke wet maatregelen COVID-19) en daarbij horende ministeriële regelingen. Lees meer


17 november 2020 Kabinet: Gedeeltelijke lockdown gaat verder

Het aantal coronabesmettingen daalt. Dat is goed nieuws. We houden ons goed aan de maatregelen, en dat heeft effect. Maar we zijn er nog niet. Daarom is het van belang dat we de gedeeltelijke lockdown voortzetten. We blijven het aantal contactmomenten en reisbewegingen beperken. We blijven de basisregels toepassen. En proberen elkaar door deze lastige periode heen te helpen. Lees meer 
 


3 november 2020 Kabinet kondigt tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown aan

Samen is het ons gelukt om de stijging van het aantal besmettingen te doorbreken. We zijn op de goede weg, maar het gaat nog te langzaam. De cijfers moeten sneller dalen om overbelasting van personeel in de ziekenhuizen te voorkomen en om de kwaliteit van de zorg voor alle patiënten te garanderen. Ook willen we de weg terug naar meer vrijheden in ons dagelijks leven bespoedigen. Het kabinet heeft daarom besloten om voor de komende 2 weken, bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown, extra maatregelen in te stellen. Lees meer


13 oktober 2020 Gedeeltelijke lockdown om besmettingen terug te dringen

Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft vandaag besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. Lees meer.


2 oktober 2020 Kabinet geeft dringend advies tot dragen van mondkapjes

Sinds het Kamerdebat van woensdag 30 september, is breed draagvlak om te besluiten tot een eenduidig landelijk advies, voor het dragen van mondkapjes in publieke binnenruimtes. Vanaf dat moment geldt het dringende advies aan alle mensen vanaf 13 jaar om (niet-medische) mondkapjes te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes zoals:

 • winkels, musea, gemeentehuizen, stations, vliegvelden, parkeergarages, benzinestations;
 • restaurants, cafés, theaters en concertzalen;
 • bij de uitvoering van contactberoepen, zowel voor de dienstverlener als de klant.

Lees meer.


Persconferentie maandag 28 september 2020: Aangescherpte maatregelen om de verspreiding van het virus terug te dringen

Tijdens een landelijke persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge zijn nieuwe maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende drie weken van kracht. Lees meer


Persconferentie vrijdag 18 september 2020: Nieuwe regionale maatregelen om het virus in te dammen

Het kabinet heeft in nauwe samenwerking met zes veiligheidsregio’s maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen zijn gebaseerd op advies van het Outbreak Management Team en gaan in op zondag 20 september 18:00 uur. Lees meer


Persconferentie dinsdag 1 september 2020: Kabinet staat stil bij maatregelen tegen verspreiding corona 

Minister-president Mark Rutte en Minister Hugo de Jonge hebben vandaag in een persconferentie de stand van zaken over het coronavirus gedeeld. Zo gaven zij aan waar we nu, ongeveer een half jaar na het begin van de uitbraak, staan. Verder stonden zij stil bij wat we doen om een tweede golf voor te blijven. Lees meer


Gemeente Bodegraven-Reeuwijk start met lokale corona campagne

De gemeente is een lokale corona campagne gestart in strijd tegen het coronavirus. De gemeente geeft met deze lokale campagne gehoor aan de oproep vanuit de Veiligheidsregio Hollands Midden dat communicatie de komende tijd het belangrijkste middel is om te sturen op het gedrag van mensen als het om het naleven van de basisregels tegen corona gaat. Lees meer

Galliers tegen corona

Persconferentie coronavirus dinsdag 18 augustus: Houd corona buiten de deur!

Het gaat niet goed met de ontwikkelingen rond het coronavirus in ons land. Sinds de laatste persconferentie van 6 augustus is het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen verder toegenomen. Als we niet oppassen, zijn we binnen afzienbare tijd weer terug bij af. Daarom heeft het kabinet vanavond aanscherpingen aangekondigd. Lees verder


Woensdag 24 juni Persconferentie Kabinet: Per 1 juli: 1,5 meter blijft norm

Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. We starten een nieuw hoofdstuk en gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen. Lees verder.


Woensdag 3 juni Kabinet adviseert over vakantie en bassischolen vanaf 8 juni volledig open.

De zomer van 2020 wordt vanwege het coronavirus anders dan we gewend zijn. Met vakantie gaan is dit jaar minder vanzelfsprekend. Voor wie toch gaat, luidt het advies van het kabinet: bereid u goed voor en informeer uzelf. Lees verder


Woensdag 27 mei Kabinet deelt actuele routekaart coronamaatregelen

De planning voor de versoepelingen van de coronamaatregelen in Nederland, blijft op hoofdlijnen van kracht. Dat heeft het kabinet woensdag 27 mei 2020 besloten. Minister-president Rutte lichtte de uitkomsten van het overleg na afloop toe tijdens een persmoment. Lees verder


Dinsdag 19 mei Kabinet maakt volgende stap bekend in Corona-aanpak

Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. Per 1 juni kunnen we in Nederland opnieuw enkele maatregelen versoepelen: ‘alleen’ wordt weer iets meer ‘samen’. Lees verder


Woensdag 6 mei Kabinet maakt plannen versoepeling coronamaatregelen bekend

Vanaf maandag 11 mei kunnen we elkaar in Nederland iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Naleving van de belangrijkste basisregels is dan wel belangrijker dan ooit. Lees verder


Verruimde regels over het onder begeleiding buitensporten met kinderen vanaf 29 april

Het kabinet heeft op 21 april besloten dat georganiseerde sportactiviteiten in de buitenlucht voor kinderen weer mogelijk is vanaf 29 april 2020. De geldende noodverordening zal daarvoor worden aangepast. Lees meer


Dinsdag 21 april 2020 Kabinet verlengt maatregelen tot en met 19 mei 

We gaan samen door met de corona-aanpak in Nederland. Handen wassen, zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken, afstand houden - alle maatregelen die de deskundigen ons adviseren - worden verlengd. Wel komt er voorzichtig meer ruimte voor kinderen en jongeren. Lees meer.


3 april 2020 Persoonlijke brief aan inwoners van burgemeester Van der Kamp

Vandaag stuur ik u deze brief om u te laten weten dat ik aan u denk en met u meeleef. De maatregelen gaan nu allemaal langer duren dan we hadden gehoopt. En dat vraagt veel van ons allemaal. Lees de volledige brief.


Corona update woensdag 1 april 2020

Met deze update brengt de gemeente u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. In deze update onder andere: Gemeente houdt eerste digitale raadsvergadering van Nederland, complimenten aan inwoners en ondernemers en campagne 'slimmer chillen corona killen' van start!. Lees het volledige bericht.


Dinsdag 31 maart 2020 Kabinet verlengt coronamaatregelen tot en met 28 april 

Het kabinet heeft vandaag besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Onder andere sportaccommodaties, horeca en kinderopvang blijven dicht tot en met 28 april. Scholen blijven in ieder geval dicht tot na de meivakantie. Het verbod op evenementen blijft tot 1 juni van kracht. Lees het volledige nieuwsbericht.‬


Corona update dinsdag 24 maart

Met deze update brengt de gemeente u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. In deze update onder andere: Het aantal coronabesmettingen in de gemeente, Gemeenteraadsvergadering 25 maart en een dank- en steunbetuiging. Lees het volledige bericht.


Maandag 23 maart 2020  Aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen

Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Minister-president Rutte en de ministers De Jonge, Grapperhaus en Van Rijn lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) maandag 23 maart 2020 toe tijdens een persbijeenkomst. Lees het volledige bericht.


vrijdag 20 maart 2020 Update coronavirus 

Met deze update brengt de gemeente u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Lees het volledige bericht.


17 maart 2020  Hulp voor ondernemers vanwege maatregelen corona

Het kabinet neemt verschillende maatregelen om ondernemers die in de problemen dreigen te komen, te helpen. Lees het volledige bericht.


15 maart 2020 Update maatregelen coronavirus 

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden (niet voor hotels) en sport- en fitnessclubs. Lees het volledige bericht.


14 maart 2020 Interview burgemeester Van der Kamp over de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Burgemeester Van der Kamp gaf vandaag een interview aan RTV Bodegraven over de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.”Ik roep iedereen op om zich te houden aan deze maatregelen en elkaar te helpen”. Bekijk het hele interview.


13 maart 2020 Update corona voor inwoners, organisaties en bedrijven

De regering heeft op donderdag 12 maart de preventieve maatregelen rondom het Coronavirus nader aangescherpt om verdere verspreiding van dit virus zoveel mogelijk te voorkomen. Voor de uitwerking van de landelijke maatregelen in onze gemeente het volgende. Lees het volledige bericht.


13 maart 2020 Persoonlijke brief aan inwoners over corona van burgemeester Van der Kamp

Het zijn bijzondere tijden waarin we nu verkeren. De regering heeft vergaande maatregelen afgekondigd die gevolgen hebben voor ons allemaal. Dit met als doel om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Als we allemaal meedoen en ons steentje bijdragen is de kans het grootst dat het coronavirus zo min mogelijk verspreid wordt. Lees de volledige brief.


12 maart 2020  Wat betekenen de aangescherpte regels van het kabinet rondom corona voor inwoners, organisaties en bedrijven in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk? 

De gemeente gaat op korte termijn kijken wat deze aangescherpte regels van het kabinet voor de gemeente Bodegraven-Reeuwijk verder praktisch betekenen. Lees het volledige bericht.


11 maart 2020 Inwoner van Bodegraven-Reeuwijk besmet met coronavirus (COVID-19)

Een inwoner van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk is besmet met het nieuwe coronavirus. Een eerste laboratoriumonderzoek toonde het virus aan. Een tweede onderzoek heeft dit bevestigd. Lees het volledige bericht.