Corona

Sinds eind februari heeft Nederland te maken met het coronavirus. Sindsdien worden steeds meer maatregelen genomen om de gevolgen van dit virus te beperken. Op deze pagina leest u het laatste nieuws.
  • Boodschappen doen. Ga het liefst alleen, namens jouw huishouden en volg de aanwijzingen op bij de winkels. Houd 1,5 meter afstand en betaal contactloos.
     
  • Wandelen. Niet meer dan drie personen per huishouden tegelijkertijd naar buiten. Houd buiten 1,5 meter afstand tot andere wandelaars.
     
  • Gedraag u netjes en houd u aan de regels als u afval brengt bij het afvalbrengstation. Uit klantgerichtheid zijn de openingsuren tijdelijk verruimd. Kijk op de website van de gemeente en Cyclus.
     
  • Bijeenkomsten tot 1 juni verboden. Ook kleine bijeenkomsten zijn verboden.

Houdt u aan de regels als u naar de weekmarkten gaat. Ga alleen namens jouw huishouden, Neem het eten mee naar huis. Wees er zo kort mogelijk. Houdt 1,5 meter afstand. En ga niet gezellig op de bankjes op het marktplaats zitten!Heeft u vragen, hulp nodig of wilt u anderen helpen?
Plaatselijk zijn er allerlei initiatieven waar inwoners terecht kunnen voor hulp of juist hulp kunnen bieden. Ook kan het zijn dat hulp tijdelijk anders georganiseerd wordt vanwege het coronavirus. Op deze pagina leest u daar informatie over. 
 


Hulp voor ondernemers
Om de gevolgen van het coronavirus voor ondernemers zoveel mogelijk te beperken worden er door de overheid verschillende maatregelen genomen. Welke dat zijn kunt u op deze pagina lezen.De belangrijkste websites op een rij in verband met corona


Doven en slechthorenden

Mensen met een auditieve beperking en met kennis van gebarentaal kunnen zich onder andere laten informeren door de video’s in Nederlandse Gebaren Taal (NGT). www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/overheidscommunicatie/documenten/public...

Voor mensen die het liefste eenvoudige teksten lezen www.pharos.nl/coronavirus

Verstandelijke beperking Op het Kennisplein Gehandicaptensector is te lezen hoe je mensen met een verstandelijke beperking uitleg geeft om de kans op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te houden. www.kennispleingehandicaptensector.nl/nieuws/coronavirus-stappenplan-han...

Anderstaligen The coronavirus. What you need to know about the coronavirus. English. www.pharos.nl/the-coronavirus

Koronawirus. Poniżej znajdziesz więcej informacji o Koronawirusie. www.pharos.nl/koronawirus

Koronavirüsü. Aşağıda koronavirüsü hakkında bilgi okuyabilirsiniz. www.pharos.nl/koronavirusu
 

冠狀-病毒.       這裡為你提供更多有關冠狀病毒的資料.

www.pharos.nl/冠狀-病毒/

فيروس كورونا

بسبب فيروس كورونا المستجد يمكن أن تصاب بالتهاب رئوي. خاصة الكبار بالسن الذين ليسوا بصحة جيدة أو الذين عندهم مرض ما هؤلاء
يمكن أن يمرضوا بشدة

www.pharos.nl/فيروس-كورونا/


Noodverordeningen

De geldende noodverordeningen en aanvullingen daarop kunt u lezen op de website van de Veilgheids Regio Midden Holland.


3 april 2020 Persoonlijke brief aan inwoners van burgemeester Van der Kamp

Vandaag stuur ik u deze brief om u te laten weten dat ik aan u denk en met u meeleef. De maatregelen gaan nu allemaal langer duren dan we hadden gehoopt. En dat vraagt veel van ons allemaal. Lees de volledige brief.


Corona update woensdag 1 april 2020

Met deze update brengt de gemeente u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. In deze update onder andere: Gemeente houdt eerste digitale raadsvergadering van Nederland, complimenten aan inwoners en ondernemers en campagne 'slimmer chillen corona killen' van start!. Lees het volledige bericht.


Dinsdag 31 maart 2020 Kabinet verlengt coronamaatregelen tot en met 28 april 

Het kabinet heeft vandaag besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Onder andere sportaccommodaties, horeca en kinderopvang blijven dicht tot en met 28 april. Scholen blijven in ieder geval dicht tot na de meivakantie. Het verbod op evenementen blijft tot 1 juni van kracht. Lees het volledige nieuwsbericht.‬


Corona update dinsdag 24 maart

Met deze update brengt de gemeente u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. In deze update onder andere: Het aantal coronabesmettingen in de gemeente, Gemeenteraadsvergadering 25 maart en een dank- en steunbetuiging. Lees het volledige bericht.


Maandag 23 maart 2020  Aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen

Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Minister-president Rutte en de ministers De Jonge, Grapperhaus en Van Rijn lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) maandag 23 maart 2020 toe tijdens een persbijeenkomst. Lees het volledige bericht.


vrijdag 20 maart 2020 Update coronavirus 

Met deze update brengt de gemeente u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Lees het volledige bericht.


17 maart 2020  Hulp voor ondernemers vanwege maatregelen corona

Het kabinet neemt verschillende maatregelen om ondernemers die in de problemen dreigen te komen, te helpen. Lees het volledige bericht.


15 maart 2020 Update maatregelen coronavirus 

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden (niet voor hotels) en sport- en fitnessclubs. Lees het volledige bericht.


14 maart 2020 Interview burgemeester Van der Kamp over de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Burgemeester Van der Kamp gaf vandaag een interview aan RTV Bodegraven over de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.”Ik roep iedereen op om zich te houden aan deze maatregelen en elkaar te helpen”. Bekijk het hele interview.


13 maart 2020 Update corona voor inwoners, organisaties en bedrijven

De regering heeft op donderdag 12 maart de preventieve maatregelen rondom het Coronavirus nader aangescherpt om verdere verspreiding van dit virus zoveel mogelijk te voorkomen. Voor de uitwerking van de landelijke maatregelen in onze gemeente het volgende. Lees het volledige bericht.


13 maart 2020 Persoonlijke brief aan inwoners over corona van burgemeester Van der Kamp

Het zijn bijzondere tijden waarin we nu verkeren. De regering heeft vergaande maatregelen afgekondigd die gevolgen hebben voor ons allemaal. Dit met als doel om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Als we allemaal meedoen en ons steentje bijdragen is de kans het grootst dat het coronavirus zo min mogelijk verspreid wordt. Lees de volledige brief.


12 maart 2020  Wat betekenen de aangescherpte regels van het kabinet rondom corona voor inwoners, organisaties en bedrijven in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk? 

De gemeente gaat op korte termijn kijken wat deze aangescherpte regels van het kabinet voor de gemeente Bodegraven-Reeuwijk verder praktisch betekenen. Lees het volledige bericht.


11 maart 2020 Inwoner van Bodegraven-Reeuwijk besmet met coronavirus (COVID-19)

Een inwoner van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk is besmet met het nieuwe coronavirus. Een eerste laboratoriumonderzoek toonde het virus aan. Een tweede onderzoek heeft dit bevestigd. Lees het volledige bericht.