Corona

Sinds eind februari heeft Nederland te maken met het coronavirus. Sindsdien gelden er maatregelen om de gevolgen van dit virus te beperken. Op deze pagina leest u het laatste nieuws.

Vanaf 1 juli kunnen we elkaar in Nederland meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Naleving van de belangrijkste basisregels is dan wel belangrijker dan ooit.

Daarom blijft voor iedereen gelden:

  • Heeft u klachten: blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen;

  • Houd 1,5 meter afstand van anderen;

  • Was vaak uw handen;

  • Werk zoveel mogelijk thuis;

  • Vermijd drukke plekken en reis zoveel mogelijk buiten de spits.

Een dorpsbijeenkomst is binnen weer mogelijk als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

  • maximaal 100 personen
  • 1,5 m afstand tussen aanwezigen (dat kan betekenen dat er geen 100 personen passen)
  • zitplaats per persoon
  • indien > 100 personen, is aanvullende reservering en gezondheidscheck nodig 

NB in de 100 personen is personeel van de locatie niet meegerekend. Gemeente medewerkers vallen dus gewoon onder die 100 aanwezigen.

Inwonersbijeenkomsten worden vooralsnog niet in het gemeentehuis georganiseerd.


Varen op de Reeuwijkse Plassen
Waar moet je rekening mee houden als je gaat varen op de Reeuwijkse Plassen? Lees meer


De belangrijkste websites op een rij in verband met corona

Algemeen rijksoverheid landelijk: www.rijksoverheid.nl

Volksgezondheid landelijk: www.RIVM.nl 

GGD Midden-Holland www.ggdhm.nl 

Landelijk informatienummer 0800 – 1351


Heeft u vragen, hulp nodig of wilt u anderen helpen?
Plaatselijk zijn er allerlei initiatieven waar inwoners terecht kunnen voor hulp of juist hulp kunnen bieden. Ook kan het zijn dat hulp tijdelijk anders georganiseerd wordt vanwege het coronavirus. Op deze pagina leest u daar informatie over. 
 


Hulp voor ondernemers
Om de gevolgen van het coronavirus voor ondernemers zoveel mogelijk te beperken worden er door de overheid verschillende maatregelen genomen. Welke dat zijn kunt u op deze pagina lezen.


Evenement organiseren

Woensdag 24 juni jongstleden is door het Kabinet aangekondigd dat vanaf 1 juli 2020, onder bepaalde voorwaarden, weer evenementen georganiseerd mogen worden. Let op! Deze voorwaarden wijken af van de normaal geldende voorwaarden. Lees daarom voordat u een vergunningsaanvraag doet eerst de aangepaste voorwaarden.


Doven en slechthorenden

Mensen met een auditieve beperking en met kennis van gebarentaal kunnen zich onder andere laten informeren door de video’s in Nederlandse Gebaren Taal (NGT)

Voor mensen die het liefste eenvoudige teksten lezen www.pharos.nl/coronavirus

Steffie legt corona eenvoudig uit

Steffie heeft een nieuwe stapsgewijze uitleg over het coronavirus gemaakt. De eenvoudige website is te vinden op corona.steffie.nl. De website is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking en andere kwetsbare doelgroepen.

Anderstaligen The coronavirus. What you need to know about the coronavirus. English. www.pharos.nl/the-coronavirus

Koronawirus. Poniżej znajdziesz więcej informacji o Koronawirusie. www.pharos.nl/koronawirus

Koronavirüsü. Aşağıda koronavirüsü hakkında bilgi okuyabilirsiniz. www.pharos.nl/koronavirusu
 

冠狀-病毒.       這裡為你提供更多有關冠狀病毒的資料.

www.pharos.nl/冠狀-病毒/

فيروس كورونا

بسبب فيروس كورونا المستجد يمكن أن تصاب بالتهاب رئوي. خاصة الكبار بالسن الذين ليسوا بصحة جيدة أو الذين عندهم مرض ما هؤلاء
يمكن أن يمرضوا بشدة

www.pharos.nl/فيروس-كورونا/


Noodverordeningen

De geldende noodverordeningen en aanvullingen daarop kunt u lezen op de website van de Veilgheids Regio Midden Holland.


Woensdag 24 juni Persconferentie Kabinet: Per 1 juli: 1,5 meter blijft norm

Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. We starten een nieuw hoofdstuk en gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen. Lees verder.


Woensdag 3 juni Kabinet adviseert over vakantie en bassischolen vanaf 8 juni volledig open.

De zomer van 2020 wordt vanwege het coronavirus anders dan we gewend zijn. Met vakantie gaan is dit jaar minder vanzelfsprekend. Voor wie toch gaat, luidt het advies van het kabinet: bereid u goed voor en informeer uzelf. Lees verder


Woensdag 27 mei Kabinet deelt actuele routekaart coronamaatregelen

De planning voor de versoepelingen van de coronamaatregelen in Nederland, blijft op hoofdlijnen van kracht. Dat heeft het kabinet woensdag 27 mei 2020 besloten. Minister-president Rutte lichtte de uitkomsten van het overleg na afloop toe tijdens een persmoment. Lees verder


Dinsdag 19 mei Kabinet maakt volgende stap bekend in Corona-aanpak

Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. Per 1 juni kunnen we in Nederland opnieuw enkele maatregelen versoepelen: ‘alleen’ wordt weer iets meer ‘samen’. Lees verder


Woensdag 6 mei Kabinet maakt plannen versoepeling coronamaatregelen bekend

Vanaf maandag 11 mei kunnen we elkaar in Nederland iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Naleving van de belangrijkste basisregels is dan wel belangrijker dan ooit. Lees verder


Verruimde regels over het onder begeleiding buitensporten met kinderen vanaf 29 april

Het kabinet heeft op 21 april besloten dat georganiseerde sportactiviteiten in de buitenlucht voor kinderen weer mogelijk is vanaf 29 april 2020. De geldende noodverordening zal daarvoor worden aangepast. Lees meer


Dinsdag 21 april 2020 Kabinet verlengt maatregelen tot en met 19 mei 

We gaan samen door met de corona-aanpak in Nederland. Handen wassen, zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken, afstand houden - alle maatregelen die de deskundigen ons adviseren - worden verlengd. Wel komt er voorzichtig meer ruimte voor kinderen en jongeren. Lees meer.


3 april 2020 Persoonlijke brief aan inwoners van burgemeester Van der Kamp

Vandaag stuur ik u deze brief om u te laten weten dat ik aan u denk en met u meeleef. De maatregelen gaan nu allemaal langer duren dan we hadden gehoopt. En dat vraagt veel van ons allemaal. Lees de volledige brief.


Corona update woensdag 1 april 2020

Met deze update brengt de gemeente u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. In deze update onder andere: Gemeente houdt eerste digitale raadsvergadering van Nederland, complimenten aan inwoners en ondernemers en campagne 'slimmer chillen corona killen' van start!. Lees het volledige bericht.


Dinsdag 31 maart 2020 Kabinet verlengt coronamaatregelen tot en met 28 april 

Het kabinet heeft vandaag besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Onder andere sportaccommodaties, horeca en kinderopvang blijven dicht tot en met 28 april. Scholen blijven in ieder geval dicht tot na de meivakantie. Het verbod op evenementen blijft tot 1 juni van kracht. Lees het volledige nieuwsbericht.‬


Corona update dinsdag 24 maart

Met deze update brengt de gemeente u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. In deze update onder andere: Het aantal coronabesmettingen in de gemeente, Gemeenteraadsvergadering 25 maart en een dank- en steunbetuiging. Lees het volledige bericht.


Maandag 23 maart 2020  Aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen

Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Minister-president Rutte en de ministers De Jonge, Grapperhaus en Van Rijn lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) maandag 23 maart 2020 toe tijdens een persbijeenkomst. Lees het volledige bericht.


vrijdag 20 maart 2020 Update coronavirus 

Met deze update brengt de gemeente u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Lees het volledige bericht.


17 maart 2020  Hulp voor ondernemers vanwege maatregelen corona

Het kabinet neemt verschillende maatregelen om ondernemers die in de problemen dreigen te komen, te helpen. Lees het volledige bericht.


15 maart 2020 Update maatregelen coronavirus 

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden (niet voor hotels) en sport- en fitnessclubs. Lees het volledige bericht.


14 maart 2020 Interview burgemeester Van der Kamp over de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Burgemeester Van der Kamp gaf vandaag een interview aan RTV Bodegraven over de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.”Ik roep iedereen op om zich te houden aan deze maatregelen en elkaar te helpen”. Bekijk het hele interview.


13 maart 2020 Update corona voor inwoners, organisaties en bedrijven

De regering heeft op donderdag 12 maart de preventieve maatregelen rondom het Coronavirus nader aangescherpt om verdere verspreiding van dit virus zoveel mogelijk te voorkomen. Voor de uitwerking van de landelijke maatregelen in onze gemeente het volgende. Lees het volledige bericht.


13 maart 2020 Persoonlijke brief aan inwoners over corona van burgemeester Van der Kamp

Het zijn bijzondere tijden waarin we nu verkeren. De regering heeft vergaande maatregelen afgekondigd die gevolgen hebben voor ons allemaal. Dit met als doel om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Als we allemaal meedoen en ons steentje bijdragen is de kans het grootst dat het coronavirus zo min mogelijk verspreid wordt. Lees de volledige brief.


12 maart 2020  Wat betekenen de aangescherpte regels van het kabinet rondom corona voor inwoners, organisaties en bedrijven in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk? 

De gemeente gaat op korte termijn kijken wat deze aangescherpte regels van het kabinet voor de gemeente Bodegraven-Reeuwijk verder praktisch betekenen. Lees het volledige bericht.


11 maart 2020 Inwoner van Bodegraven-Reeuwijk besmet met coronavirus (COVID-19)

Een inwoner van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk is besmet met het nieuwe coronavirus. Een eerste laboratoriumonderzoek toonde het virus aan. Een tweede onderzoek heeft dit bevestigd. Lees het volledige bericht.