Burgemeester Van der Kamp ontvangt erepenning

Publicatiedatum: 
1 sep 2021
In zijn laatste raadsvergadering is vertrekkend burgemeester Christiaan van der Kamp gisterenavond onderscheiden met de gemeentelijke erepenning van Bodegraven-Reeuwijk. Locoburgemeester Inge Nieuwenhuizen reikte hem de penning uit.

Met deze onderscheiding wordt grote waardering uitgesproken voor al zijn bewezen diensten gedurende tien jaar burgemeesterschap van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Van der Kamp is per 1 september eervol ontslag verleend, vanwege zijn overstap naar een nieuwe functie als directeur van de Omgevingsdienst Haaglanden.

Gemeentelijke erepenning

De gemeentelijke erepenning reikt de gemeente uit aan mensen die op bijzondere wijze verdienstelijk zijn voor de gemeenschap van Bodegraven-Reeuwijk, die een buitengewone (sportieve) prestatie hebben verricht of activiteiten hebben ontplooid die op nationaal of internationaal niveau de bekendheid van Bodegraven-Reeuwijk hebben bevorderd. De onderscheiding van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk wordt erkend met een zilveren penning, ontworpen door lokale edelsmid Jacky de Lima.

Nieuwe functie

Christiaan van der Kamp was vanaf 1 juli 2011 eerste burger en daarmee ook de eerste burgemeester van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Hoewel hij na 10 jaar een andere functie aanvaardt, blijft hij in deze gemeente wonen.

De commissaris van de Koning in Zuid-Holland heeft Erik van Heijningen per 1 september benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar zal de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester worden gestart. Naar verwachting zal de nieuwe kroonbenoemde burgemeester eind volgend jaar aantreden. Van Heijningen zal aanblijven tot aan de installatie van de nieuwe burgemeester.