BSGR verstuurt binnenkort jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen

9 feb 2018
In februari worden vanuit de BSGR weer de jaarlijkse aanslagen gemeentelijke belastingen verstuurd. Heeft u in de digitale berichtenbox van MijnOverheid aangevinkt om post van de BSGR digitaal te ontvangen? Denkt u er dan aan dat u die niet meer op papier ontvangt, maar alleen via de berichtenbox in MijnOverheid.

Aangesloten bij MijnOverheid

De BSGR is met ingang van 2017 aangesloten op de Berichtenbox van MijnOverheid. De Berichtenbox is een persoonlijke brievenbus waarin men digitaal post ontvangt van bijvoorbeeld de Belastingdienst, RDW, SVB, UWV en nu dus ook van de BSGR. Dit betekent dat de belastingaanslagen en andere post van de BSGR digitaal aangeboden worden in de Berichtenbox. Als u uw Berichtenbox al heeft geactiveerd en daarbij aangevinkt heeft dat u post van de BSGR via MijnOverheid wilt ontvangen, dan krijgt u uw belastingaanslag in uw Berichtenbox.

De berichtenbox activeren

Ontvangt u uw post van de BSGR nog op papier? Dan heeft u in MijnOverheid nog niet aangevinkt dat u post van de BSGR in uw Berichtenbox wilt ontvangen. U kunt dit in de instellingen van uw Berichtenbox wijzigen. Hoe u dat doet, ziet u in dit filmpje. U krijgt dan uw belastingaanslag en in de toekomst ook andere post van de BSGR digitaal.

Heeft u meldingen bij nieuwe post ‘aan’ staan in uw berichtenbox?

In de instellingen van de Berichtenbox kunt u aangeven of u een melding wilt ontvangen als er nieuw bericht voor u in de Berichtenbox is geplaatst.

Als u dit ‘aan’ heeft staan, krijgt u een melding in uw email. Geef daarvoor wel een actief mailadres op. Hoe u het eventueel ‘aan’ of ‘uit’ kunt zetten, ziet u in dit filmpje.

Liever aanslag per post

Mocht u uw belastingaanslag en andere post van de BSGR toch liever op papier per post willen ontvangen dan kunt u dat in MijnOverheid aanpassen. Het adres van de website van MijnOverheid is https://mijn.overheid.nl. Wij kunnen dit niet voor u doen omdat alleen u met uw DigiD-code toegang heeft tot de Berichtenbox van MijnOverheid. Het (opnieuw) aanvragen van uw DigiD-code regelt u via www.digid.nl.

Betalen via iDEAL

U kunt de aanslag ook via iDEAL betalen. Dat is mogelijk als u inlogt in de Digitale balie van de BSGR of uw aanslag via de Berichtenbox van MijnOverheid ontvangt.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Stuur de BSGR dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via telefoonnummer 071 - 525 6200 (bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 16.00 uur). De eerste week nadat de aanslag verstuurd is kan het druk zijn aan de telefoon. Houdt u rekening met een langere wachttijd of bel op een ander moment.