Bodegraven-Reeuwijk passeert mijlpaal van 35.000 inwoners

Publicatiedatum: 
15 jul 2020
De gemeente Bodegraven-Reeuwijk telt sinds dit voorjaar meer dan 35.000 inwoners. Om deze mijlpaal te vieren hebben wethouders Inge Nieuwenhuizen en Dirk-Jan Knol een bezoek gebracht aan Catalina Bogaard, die de boeken ingaat als 35.000ste inwoner. Catalina is de dochter van Martin Bogaard en Sabine Bogaard-Sluitman en is geboren op 8 april van dit jaar.

Afgelopen maandag was er gelegenheid om samen met de ouders en hun dochter dit bijzondere feit officieel te vieren. De wethouders hadden voor deze gelegenheid naast een bos bloemen een mand vol lokale items meegebracht. Sabine en Martin waren blij verrast, juist ook vanwege de speciale presentjes voor Catalina.

Sabine: “Mijn ouders komen uit Harmelen en die van Martin uit Stolwijk. We hebben vanaf 2012 samen in Utrecht gewoond en konden in oktober vorig jaar een nieuwbouwwoning in de wijk Weideveld betrekken. We waren eerst uitgeloot, maar gelukkig viel een gegadigde af en was er een dag na de teleurstelling de vreugde dat wij hier toch konden gaan wonen. Bodegraven ligt midden tussen onze families in en mijn zus en vriend wonen ook in Bodegraven. Je hebt hier goede voorzieningen, woont toch in alle rust en de natuur is om de hoek.” Martin vult aan: “We wilden graag ook in een iets grotere gemeente wonen in plaats van een klein dorp. En mijn werk in Doorn - ik ben korporaal der mariniers - is snel vanuit Bodegraven aan te rijden.” Zij wonen met plezier in Weideveld. Sabine: “Het is een gezellige buurt en we hebben heel leuke buren. Toen wij hier kwamen wonen, waren wij zowat het enige stel zonder kinderen, maar met Catalina erbij passen wij helemaal in het beeld van deze kinderrijke wijk.”

Bodegraven-Reeuwijk groeit mede als gevolg van de woningnieuwbouw binnen de gemeentegrenzen in gestaag tempo. Bij de fusie in 2011 tussen de gemeenten Bodegraven en Reeuwijk bedroeg het inwonertal nog 32.728. Inmiddels is de grens van 35.000 inwoners ruim gepasseerd. Die grens is niet alleen van symbolische betekenis. Het betekent bijvoorbeeld tevens dat het aantal raadsleden mag stijgen van 23 naar 25 leden bij de volgende gemeenteraadsverkiezing in maart 2022. Wethouder wonen Dirk-Jan Knol: “Bodegraven-Reeuwijk zal verder groeien qua inwoners. Ik verwacht dat wij over pakweg 10 jaar richting de 40.000 inwoners gaan. Je ziet onder andere dat in de grote steden om ons heen de woningprijzen zo hard stijgen dat inwoners gaan kijken naar gemeenten als Bodegraven-Reeuwijk, waar sprake is van een aantrekkelijk woon- en leefklimaat en die bovendien mooi centraal ligt. Een gestage groei van een gemeente is bovendien wenselijk met het oog op het niveau van voorzieningen.”