Benieuwd waar de bladkorven staan?

29 okt 2018
Misschien heeft u ze al gezien, de bladkorven. Deze zijn bedoeld voor het opruimen van bladeren die van de bomen in de tuin vallen. De bladkorven zijn op centrale plekken in de wijken en dorpen gezet, zodat zoveel mogelijk inwoners er gebruik van kunnen maken.

Elke week maakt de gemeente de korven leeg. De gemeente vraagt iedereen om de bladkorven te gebruiken. Zo houden we samen de omgeving schoon.

Alleen bladeren in bladkorf

Doe geen ander (tuin)afval in de bladkorven. Dit levert namelijk problemen op bij het opruimen van het bladafval. Ander afval hoort thuis in de afvalbakken of brengt u naar de Milieustraat. Wanneer er toch ander afval in een korf zit, verwijdert de gemeente de bladkorf en plaatst deze niet meer terug.

De korven staan op de volgende locatie’s:

Bodegraven

• Van Dobben de Bruinstraat/ Vijverlaan
  • Johan de Wittstraat
  • Cortenhoeve/ Hollandshof
  • Beatrixstraat/ Spoorlaan
  • Ekster/ Koolmees
  • Dronensingel tussen Rijngaarde en Bethelkerk

Reeuwijk-brug

• Kennedysingel/ Groen van Prinsterstraat
  • Kennysingel/ Albert Schweizerstraat
  • Dunantlaan/ Treebord

Reeuwijk-Dorp

• Kerkweg (op terrein kerk)

Nieuwerbrug

• Hoge Rijndijk t.h.v. electrischiteitsgebouw

Waarder

• Molendijk/ Kosterdijk

Driebruggen

• Nog in overleg met wijkteam

Inzet veegwagen

Vanaf oktober t/m de eerste week van december veegt de gemeente met twee machine’s de bladeren op. Er is één veegwagen actief in Bodegraven en Nieuwerbrug. De andere veegwagen in Reeuwijk- brug, Reeuwijk-dorp, Waarder en Driebruggen. Er kan van dit schema worden afgeweken, omdat niet alle bomen tegelijkertijd hun blad verliezen.