Basisschool De Bron gaat voor verkeersveiligheid

8 sep 2020
Wethouder Verkeer en Vervoer Inge Nieuwenhuizen bracht op maandagmiddag 7 september basisschool De Bron in Reeuwijk-Dorp een bezoek. Zij is lokaal ambassadeur verkeersveiligheid van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en informeerde de kinderen en hun ouders over de Schoolbrengweek. De Bron greep het bezoek van de wethouder aan om haar een notitie over de school-thuisroute te overhandigen. Basisschool De Bron vindt het belangrijk dat de leerlingen veilig naar school kunnen komen en dat laat ze aan de wethouder zien.

In het kader van het project School op Seef doet De Bron mee aan de Schoolbrengweek en hebben de kinderen, het team en de ouders zich verdiept in de verkeerssituatie rondom school. School op Seef is een lesprogramma dat kinderen helpt om zich veilig en verantwoord te gedragen in het verkeer. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk vindt verkeersveiligheid ook een prioriteit en ondersteunt de initiatieven van De Bron van harte.

Schoolbrengweek: Lopen of fietsen naar school

Tijdens de Schoolbrengweek, van maandag 14 tot en met vrijdag 18 september, worden ouders en leerlingen opgeroepen om zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school te gaan. Want lopen of fietsen naar school is goed voor de gezondheid, goed voor de verkeersveiligheid bij de school, goed voor de verkeersvaardigheid van de kinderen en goed voor het milieu. Daarbij bevordert bewegen de leerprestaties van de kinderen en is het gezellig om samen naar school te wandelen of fietsen.

School-thuisroute naar De Bron

Afgelopen jaar is de verkeerssituatie in de omgeving van de school onderzocht op gevaarlijke knelpunten. Samen met Veilig Verkeer Nederland heeft De Bron de schoolroutes onder de loep genomen. De gemeente Bodegraven, de wijkagenten en het dorpsteam Reeuwijk-Dorp hebben De Bron geholpen bij het opstellen van een plan met de lastige verkeersknelpunten en de mogelijke oplossingen.