Afvalinzameling bij winters weer

Publicatiedatum: 
5 feb 2021
Aankomende week worden extreme weersomstandigheden verwacht. Dit heeft effect op de afvalinzameling en wellicht op de openingstijden van de afvalbrengstations.

Afhankelijk van de weersomstandigheden is het mogelijk dat in diverse wijken of straten bepaalde afvalstromen komende week niet opgehaald worden. Cyclus doet haar uiterste best om de inzameling volgens schema te laten verlopen. Echter, vanwege het borgen van de veiligheid zou het kunnen zijn dat zij niet alle routes kunnen rijden. Is uw afval binnen 24 uur niet opgehaald? Dan verzoeken zij u uw aangeboden afval binnen te halen. In dit geval verschuift de inzameling van deze afvalstroom naar de eerstvolgende inzameldag voor uw adres.

Tip: GFT kan vastvriezen in uw minicontainer. Ons advies is dan ook om de minicontainer voor GFT niet aan te bieden.  

Cyclus is voorbereid op de weersomstandigheden en zij spannen zich maximaal in om eventueel ongemak tot een minimum te beperken. Wij hopen op uw begrip.

Afvalbrengstation

De weersomstandigheden hebben ook effect op de afvalbrengstations. Cyclus verzoekt inwoners om een bezoek aan het afvalbrengstation uit te stellen. Bij hevige gladheid of sneeuwval kan het voorkomen dat het afvalstation op maandag 8 februari pas later op de dag of wellicht helemaal niet open kan. Meer informatie hierover volgt.

Vragen?

Houd voor de laatste ontwikkelingen de website en/of social media kanalen van Cyclus in de gaten. Raadpleeg www.cyclusnv.nl/afvalkalender of download de Cyclus-app voor de complete afvalkalender en meer informatie over de inzameling van het huishoudelijk afval. Log in met uw postcode en huisnummer.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de Klantenservice van Cyclus via info@cyclusnv.nl of telefonisch: 0182-547500 (op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur).