Adviseur Volkshuisvesting (32-36 uur)

22 feb 2021
Bij de gemeente Bodegraven-Reeuwijk werken we vanuit wisselende rollen samen aan de opgaven zoals die vanuit de samenleving naar ons toe komen. Hierdoor zijn we beter in staat om onze organisatie en werkwijze af te stemmen op wat de samenleving van ons vraagt. Onze toegevoegde waarde vertaalt zich meer in werken mét de inwoners in plaats van vóór de inwoners. Wij ervaren dat we door deze manier van werken en organiseren meer gebruik kunnen maken van alle kwaliteiten van onze medewerkers.

Onze collega op het gebied van Volkshuisvesting, gaat eind 2021 met pensioen. Om een goede overdracht en zijn opvolging te waarborgen, zijn wij op zoek naar een:

Adviseur Volkshuisvesting (32-36 uur)

Jouw rol

• Voor zowel je collega’s als externe partners ben je als adviseur Volkshuisvesting het gezicht van de gemeente
  • Je coördineert de uitvoering van het actieprogramma van de recent vastgestelde Woonvisie, maakt meerjarige kaderafspraken en jaarlijkse prestatieafspraken met woningcorporaties en huurdersverenigingen
  • Je vertegenwoordigt de gemeente in regionale overleggen en stemt daarin onder andere woningbouwprogramma’s en het woonbeleid af
  • Wethouders adviseer je gevraagd en ongevraagd op de voor jou relevante onderwerpen
  • Je verzorgt de volkshuisvestelijke inbreng bij thema’s als; huisvesting arbeidsmigranten, woonwagens, transitievisie warmte, sociaal domein en veiligheid
  • Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de huisvestingsverordening. Dit omvat het periodiek actualiseren van de verordening, overleg in de regio over uitvoeringsaspecten en met de corporaties over bijzondere urgentiegevallen.

Wie ben jij?

• Met jouw kennis en ervaring op het gebied van volkshuisvesting en de bijbehorende wet- en regelgeving, treed je op als stevige sparringpartner, zowel intern als extern
  • Als adviseur ben je van nature een ondernemende verbinder en is integraal samenwerken voor jou een vanzelfsprekendheid
  • Met jouw overtuigingskracht, communicatieve vaardigheden en inlevingsvermogen, weet je draagvlak te creëren voor jouw projecten en ideeën
  • Je voelt je goed thuis in een zelforganiserende gemeente en je hebt je persoonlijk leiderschap goed ontwikkeld
  • Het onderwerp volkshuisvesting is een politiek gevoelig onderwerp en je hebt een goed gevoel voor ambtelijke en bestuurlijke verhoudingen.

Wat wij jou bieden

• Afhankelijk van je kennis en ervaring bedraagt het salaris minimaal € 2.973,- en maximaal € 4.494,- bruto per maand (schaal 10) bij een werkweek van 36 uur. Bij goed functioneren is een doorgroei mogelijk naar schaal 11 (maximaal € 5.169,- bruto per maand)
  • De functie is beschikbaar voor minimaal 32 uur tot maximaal 36 uur per week
  • Het betreft een arbeidsovereenkomst van een jaar dat bij wederzijdse tevredenheid kan worden omgezet naar een vast dienstverband
  • Een individueel Keuze Budget (IKB) van 19,43%. In je IKB zit onder andere het vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof verwerkt
  • Wij kennen een aantrekkelijke pensioensregeling bij het ABP
  • Je krijgt de vrijheid om je eigen werk te organiseren op de manier die bij jou past door onder andere plaats- en tijd onafhankelijk te werken.

Belangstelling?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel, stuur dan je CV en motivatiebrief uiterlijk voor 15 maart 2021 per mail naar mkhan@bodegraven-reeuwijk.nl. Voor vragen over de vacature, kun je contact opnemen met Pieter van Haeften (Adviseur Volkshuisvesting) en over de procedure met Matin Khan (Adviseur Organisatie & Ontwikkeling) op: (0172) 52 25 22.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.